NHL play-offs: Binnington leidt Blues naar zege in Game 4


De Conference-finales zijn onderweg en dat betekent dat nog vier teams kans maken op de hoofdprijs. In het oosten strijden Boston en Carolina om een plek in de Stanley Cup Final en in het westen zijn dat San Jose en St. Louis. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in deze ronde van de play-offs.DE HEADLINES

De San Jose Sharks wisten precies wat ze konden verwachten. De St. Louis Blues voelden zich (terecht) tekort gedaan in Game 3 en zouden furieus beginnen aan Game 4. De thuisploeg stelde niet teleur. Na zo’n 30 tellen lag de puck al achter Sharks-goalie Martin Jones. Ivan Barbashev was degene die de goal op z’n naam kreeg en voor nog meer energie zorgde in het Enterprise Center. St. Louis voerde de druk verder op en kwam dankzij de powerplay op 2-0. Laat in de eerste periode klopte Tyler Bozak Jones voor de tweede keer. San Jose zorgde voor het meeste gevaar in de tweede, maar Jordan Binnington en de paal stonden succes in de weg. In de derde periode kregen de Sharks die zo gewenste aansluitingstreffer. Met z’n eerste goal in deze serie tikte Tomas Hertl de 2-1 binnen. Zijn ploeg bleef jagen op de gelijkmaker, maar Binnington hield stand.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: serie in evenwicht 2-2
Na een sterke eerste periode moesten de Blues in Game 4 daarna het initiatief aan de Sharks laten. Jordan Binnington was degene die zijn ploeg op de been hield en daarmee een belangrijk aandeel in deze 2-1 zege had. In San Jose zullen ze zich vooral zorgen maken om Erik Karlsson. De Zweed leek net op stoom in deze play-offs, maar kreeg in de derde periode weer last van zijn lies. Hij keerde nog wel terug op het ijs, maar van harte ging het allemaal niet. Zondag (21.00 uur CET) staan de twee teams in Californië tegenover elkaar in Game 5. In de VS is het aan de westkust dan nog vroeg in de middag en laten de Sharks nu geen goede herinneringen hebben aan middagwedstrijden dit seizoen. Daarnaast treffen ze in St. Louis ook nog eens een tegenstander die tijdens deze play-offs uitstekend presteert in uitwedstrijden.

Cover Photo: Matt Slocum/AP

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen