NHL play-offs: Beauvillier en Isles dwingen Game 7 af

Het beloofde een heet avondje te worden in het stokoude Nassau Coliseum. Voor het eerst in dit postseason dreigde uitschakeling voor de New York Islanders en alsof dat nog niet genoeg was, wilden ze ook die blamerende 8-0 uit Game 5 rechtzetten. Titelverdediger Tampa Bay kon de borst nat maken, maar wat is er mooier dan onder deze omstandigheden plaatsing voor de Stanley Cup Final af te dwingen? Of dit is gelukt, lees je hieronder.

De frustraties liepen hoog op in de slotfase van Game 5. Tampa Bay was bezig met een regelrechte strafexpeditie en dat zinde de Islanders bepaald niet. De manier waarop ze het lieten blijken, viel niet bij iedereen in goede aarde. Zo liet Mathew Barzal zich gaan ten opzichte van Jan Rutta, maar de aanvaller kwam goed weg met alleen een boete. Hij kan dus spelen in Game 6 en de Isles hebben hun ster hard nodig. Als het even kan ook nog op de toppen van zijn kunnen.

Niet alleen heeft het keurkorps van Barry Trotz iets recht te zetten, maar ze moeten winnen om hun seizoen in leven te houden. Een nederlaag betekent dat de kluisjes leeggeruimd kunnen worden en dat de vakantie kan worden geboekt. Brayden Point zal hen daar maar wat graag een handje bij willen helpen. De aanvaller is bezig aan een 8-game scoring streak en heeft Reggie Leach bijna te pakken. In dienst van de Flyers kwam Leach in de jaren zeventig tot een 10-game scoring streak in de play-offs.

DE HEADLINES

De New York Islanders probeerden direct het publiek in de wedstrijd te trekken, maar de Tampa Bay Lightning trachtten de boel daar waar mogelijk te vertragen. Veel SOG vielen er aanvankelijk niet te noteren. Hits wel. Zonder dat er veel aan de hand was, moest Nikita Kucherov het ijs verlaten. Zonder hun Russische sterspeler kwamen de Tampa Bay Lightning aan het einde van de eerste periode op voorsprong. Brayden Point rekte zijn scoring streak nog verder op door voor de negende wedstrijd op rij in deze play-offs te scoren. Hij is er nu nog één verwijderd van het record van Reggie Leach.

De Islanders kregen in de tweede periode een uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen. Ruim een minuut lang stonden ze met twee man meer op het ijs, maar Andrei Vasilevskiy stond pal en hield zijn doel schoon. De gelijkmaker kwam er niet. De 2-0 even na die PP wel. Anthony Cirelli ging op Varlamov af en schoof de puck in de goal. Zo gemakkelijk kwamen de Bolts niet van de Isles af. Nog voor het einde van de tweede periode bracht Jordan Eberle de thuisploeg terug in de wedstrijd: 2-1.

De fans in het Nassau Coliseum wisten wat hen te doen stond. Zij gingen hartstochtelijk achter hun Islanders staan. Een reactie op het ijs bleef niet achterwege, maar Vasilevskiy stond telkens in de weg. Tot Scott Mayfield een piepklein gaatje vond en de fans in extase bracht: 2-2. Hun zenuwen werden nog meer op de proef gesteld, want er volgde een OT. Die was koud een minuut onderweg toen Anthony Beauvillier het oude stadion opnieuw deed ontploffen. De Isles wonnen en dwongen daarmee een allesbeslissende Game 7 af.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Tussenstand in de serie: teams in evenwicht 3-3

Een serie die, als we Game 5 buiten beschouwing laten, zo close is verdient ook een Game 7. Anthony Beauvillier was de man die zijn team en alle fans daar ook op trakteerde. Hij onderschepte de puck en schoot voor het eerst sinds lange tijd weer eens met scherp. Daarmee gaven Beauvillier en de Islanders een antwoord op de vraag of er wel karakter in deze ploeg zit. Eerst 8-0 verliezen, vervolgens 2-0 achter komen en uiteindelijk nog winnen, getuigt van veel, heel veel karakter. Jon Cooper heeft wel kopzorgen. Zijn ster viel uit in Game 6 en het is de vraag of Kucherov zaterdag (02.00 uur Nederlandse tijd) fit is voor Game 7.

Cover photo: Frank Franklin II/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen