NHL Draftwatch: Tkachuk hoogst aangeschreven in Noord-Amerika

Matthew Tkachuk
In NHL Draftwatch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking komen te worden gedraft tijdens de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Net als vorig seizoen kan er een Nederlands talent gedraft worden, al wordt zijn naam minder genoemd dan die van Daniel Sprong vorig seizoen. Bartek Bison speelt voor Prince George Cougars in de WHL.
Dinsdag publiceerde NHL.com de ‘midterm’-editie van de lijsten van Central Scouting. Vele scouts komen bij elkaar om hun bevindingen van de jonge talenten voor de NHL Draft in juni uit te wisselen. Hiervan wordt meermaals per seizoen een lijst opgesteld voor spelers binnen Noord-Amerika, buiten Noord-Amerika en ditzelfde geldt voor de doelmannen. In deze editie van de Draftwatch lichten we de meest opvallende namen uit.
Matthew Tkachuk
Dat Auston Matthews de lijst voor spelers buiten Noord-Amerika zou aanvoeren, kwam bij niemand echt rauw op het dak. Doordat Matthews door zijn keuze voor Zürich nu op de Internationale lijst te vinden is, mag Team USA-lijngenoot Matthew Tkachuk de lijst voor spelers binnen Noord-Amerika aanvoeren. De vleugelaanvaller van de London Knights heeft in 34 wedstrijden 15 goals en 50 assists geproduceerd. Combineer dit met zijn 1 meter 85 en je heb een speler die in alle situaties uit te voeten kan. Het feit dat US Hockey Hall Of Famer Keith Tkachuk de vader is van Matthew, is natuurlijk nooit verkeerd.
Sean Day
Nog een speler die al eens voorbij is gekomen in onze Draftwatches. Day kreeg de ‘exceptionele status’ en mocht als 15-jarige uitkomen in de Ontario Hockey League. Dat gevoel lijkt bij vele scouts nogal verdwenen te zijn, want Day staat 43e op de lijst voor spelers in Noord-Amerika. Dit is dus nog zónder spelers buiten Noord-Amerika. Day is een -12 voor een Mississauga Steelheads team dat zeker niet verkeerd bezig is dit seizoen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat Day zijn naam pas in ronde drie hoort deze zomer!

Silvertips-doelman Carter Hart staat bovenaan in de 'midterm-rankings' voor keepers in Noord-Amerika.
Silvertips-doelman Carter Hart staat bovenaan in de ‘midterm-rankings’ voor keepers in Noord-Amerika.

Carter Hart
Dit jaar is het zo goed als zeker dat we geen keepers gekozen zullen zien worden in de eerste ronde. De magere lijst van keeperstalenten wordt dit seizoen aangevoerd door Carter Hart, keeper van de Everett Silvertips in de Western Hockey League. Hart heeft tot dusver een savepercentage van .927 en een 1.92 goals against average. Mede hierom staat Everett bovenaan in de US division.
Bartek Bison zal meer moeten brengen om deze zomer gedraft te worden.
Bartek Bison zal meer moeten brengen om deze zomer gedraft te worden.

Bartek Bison
Teleurstelling voor de Nederlandse ijshockeyfanaten en ongetwijfeld voor Bartek Bison zelf; de Nederlandse aanvaller van de Prince George Cougars werd niet opgenomen in de midterm lijsten van NHL Central Scouting. Bisons drie doelpunten die hij tot nu toe achter zijn naam heeft staan, zijn simpelweg niet voldoende voor een vleugelaanvaller om voor de Draft overwogen te worden. Onze landgenoot weet dus wat hem te doen staat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen