Heritage Classic naar Winnipeg in oktober!

Het logo voor de aankomende Heritage Classic (Foto: Winnipeg Jets).
Het logo voor de aankomende Heritage Classic (Foto: Winnipeg Jets).

Nadat eerder de Edmonton Oilers, Calgary Flames en de Vancouver Canucks het ijshockey naar buiten namen onder de noemer van de Heritage Classic, zullen de Winnipeg Jets in het weekend van 22 en 23 oktober a.s. de Heritage Classic mogen organiseren! Deze wedstrijd zal plaats gaan vinden in het Investors Group Field, de thuisbasis van de Winnipeg Blue Bombers, die uitkomen in de Canadian Football League. De tegenstanders zullen de Edmonton Oilers worden, het team waarmee Winnipeg een felle rivaliteit kende in de jaren ’80 en 1990, de eerste editie van de Jets.
Op zaterdag 22 oktober zullen de oud-spelers van zowel Edmonton als Winnipeg het tegen elkaar opnemen, waarna op zondag de ‘echte’ Jets en Oilers zullen aantreden in Winnipeg.
Wayne Gretzky
Legends game
Zoals eerder al gezegd, zullen de voormalige Jets en Oilers op 22 oktober spelen in het Investors Group Field. De lijst aan voormalig topspelers voor de ‘Legends game’ is lang en indrukwekkend! Hockey Hall Of Famers Wayne Gretzky (Edmonton, foto) en Dale Hawerchuk (Winnipeg) zullen de rol van aanvoerder vervullen voor de respectievelijke teams. Hier blijft het echter niet bij qua prachtige namen, want Jarri Kurri, Teemu Selanne, Bobby Hull, Paul Coffey, Kevin Lowe en vele andere legendes zullen zich melden op deze specifieke zaterdag in Winnipeg.
In de jaren ’80 stonden deze spelers vaak tegenover elkaar in de play-offs, wat keer op keer spektakel opleverde. In de zes keer dat de teams het tegen elkaar op moesten nemen in de play-offs, trok Edmonton elke keer aan het langste eind. Vijf keer eindigde de play-off run die via Winnipeg ging in een Stanley Cup voor de Oilers.
Investors Group Field, het stadion waar de Heritage Classic zich zal gaan afspelen (Foto: Canadian Press).
Investors Group Field, het stadion waar de Heritage Classic zich zal gaan afspelen (Foto: Canadian Press).

Weer
Rond de All-Star game van 2015 gingen er al geruchten rond dat er een buitenwedstrijd aan zat te komen voor de stad Winnipeg voor het seizoen 2015-2016, maar mede door de finale van de Grey Cup (de Canadese versie van de Super Bowl) en de kou later in het seizoen, kon er geen datum geprikt worden. Doordat de wedstrijd nu in oktober zal plaatsvinden, zal het in Winnipeg geen -40 graden buiten zijn voor de wedstrijd, waardoor de fans nu niet zullen bevriezen op de tribunes. In Winnipeg is het in oktober normaal gesproken goed boven het vriespunt (tussen de 4 en 15 graden Celsius), dus zal de buitentemperatuur geen struikelblok vormen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen