Jacob Trouba beëindigt hold-out, tekent bij in Winnipeg

jacob-trouba
Het uitzitten van Jacob Trouba is voorbij. De laatste Restricted Free Agent zonder contract heeft bijgetekend in Winnipeg. Het nieuwe contract is goed voor de komende twee jaar en heeft een cap hit van $3 miljoen per seizoen. De Amerikaan krijgt in het eerste jaar $2,5 miljoen als het werkelijk salaris en in het tweede jaar $3,5 miljoen. Hierdoor loopt hij minder geld mis voor de reeds gemiste wedstrijden.


De verdediger wilde door middel van een hold-out een trade afdwingen, om naar een team te gaan waar hij meer speeltijd zo krijgen. Deze trade kwam er echter (nog) niet. Daarom besloot Trouba eieren voor zijn geld te kiezen en terug te keren naar Winnipeg.
Als een RFA, moest hij voor 1 december een contract tekenen. Anders moest Trouba het hele NHL-seizoen uitzitten. Nu kan hij weer in de NHL uitkomen en hopen dat er in de tussentijd alsnog een trade plaatsvindt.

  1. Niet helemaal bekend met hoe dit werkt, maar is het niet raar dat ze dit bij Winnipeg dan zo makkelijk accepteren? Hij wil weg, lukt niet, dan met hangende pootjes terug? Hoe kijkt het publiek hier tegen aan bijvoorbeeld? En de club?

    • Hallo Bent! De fans in Winnipeg verschillen nogal van mening over dit onderwerp. Een aanzienlijke groep is klaar met Trouba, maar het merendeel beseft zich dat de Jets Trouba hard nodig hebben. Zowel nu, als in de toekomst. Wel staat 99% vierkant achter GM Cheveldayoff, omdat het vertrouwen groot is dat als hij Trouba ruilt, hij er een goede speler voor zal ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen