Het MLB Offseason kalenderoverzicht

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Yoenis_C%C3%A9spedes_on_August_18%2C_2015.jpg?uselang=nl
Het is nog maar een aantal dagen geleden dat de Chicago Cubs hun eerste titel sinds lange tijd wonnen. Met die winstpartij kwam er officieel een eind aan het seizoen 2016. Door fans van andere teams wordt al snakkend uitgekeken naar het nieuwe seizoen. Hun wens is dat in aanloop naar Opening Day die ene free agent wordt gecontracteerd of dat eindelijk de ontbrekende schakel via een trade binnen wordt gehaald. Er staan tot de start van het nieuwe seizoen nog een aantal evenementen op de kalender. Sport Amerika geeft een overzicht van de belangrijkste.
8 november 2016 – De Free Agent markt is geopend
Vanaf vandaag is het zover. De free agents hebben tot vandaag eventuele offers van hun werkgever van het afgelopen seizoen kunnen ontvangen, maar vanaf vandaag zijn zij officieel vrij om te tekenen bij ieder willekeurig team. Kortom, de transfermarkt is geopend. Welk team slaat als eerste zijn slag? Dit jaar zijn vooral qua hitters interessante namen beschikbaar, zoals Yoenis Cespedes, Edwin Encarnacion, José Bautista, Carlos Beltran, Mark Trumbo en Dexter Fowler. Bij de pitchers gaat de aandacht vooral uit naar Aroldis Chapman. Voor welk team gaat hij komend seizoen in actie komen?
8-10 november 2016 – General Manager Meetings
Vandaag gaan in Scottsdale, Arizona de GM Meetings van start. De General Managers van de MLB-teams komen jaarlijks begin november bijeen om daar gesprekken te voeren over hun teams. Hoewel dit een eerste gelegenheid is om een indruk te krijgen van de markt, levert dit evenement geregeld ook de eerste trades van het offseason op.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Brian_Cashman_by_Keith_Allison_3.jpg/800px-Brian_Cashman_by_Keith_Allison_3.jpg
8-18 november 2016 – Prijsuitreikingen
Aan het eind van het seizoen worden de prijzen verdeeld. Qua teamprestaties is dat inmiddels gebeurd, maar de prijzen voor individuele prestaties worden in de komende weken nog uitgereikt. Welke speler moet thuis ruimte vrij maken voor een Gold Glove of staat na dit seizoen bekend als een Silver Slugger, Rookie/Manager of the year of Cy Young? En wie verkiezen de spelers tot hun beste collega bij de Player Choice awards?
5-8 december 2016 – Winter Meetings
De winter meetings vinden begin december plaats. Bij dit evenement komen MLB-organisaties en hun MiLB affiliates bijeen om uiteenlopende league zaken en trades te bespreken. Voor de Nederlandse MLB-fans is het hopen dat zij op Sinterklaasavond extra verwend worden met een nieuwe speler. De meetings vinden dit jaar plaats in Washington D.C.
Februari 2017 – Start of Spring Training
De pitchers en catchers melden zich in de loop van februari om fit te worden en vanaf eind februari is het weer zo ver. Dan staan de eerste oefenwedstrijden van de Cactus League en Grapefruit League op het programma. De prestaties van de teams zeggen wellicht helemaal niets over de prestaties voor het daaropvolgende seizoen, voor een grote groep spelers is het wel de kans om een plekje te verkrijgen op het roster. Daarnaast is Spring Training vooral een feestje voor de fans. Spelers zijn van dichtbij te benaderen, kaartjes zijn goed betaalbaar en de sfeer is intiemer dan tijdens het reguliere seizoen.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5b/Jonathan_Schoop_%2827559634126%29.jpg/694px-Jonathan_Schoop_%2827559634126%29.jpg
9 maart 2017 – World Baseball Classic
Het toernooi dat het meest de indruk moet wekken van een officieel honkbal WK met volwaardige selecties gaat op 9 maart van start: The World Baseball Classic. Titelverdediger Dominicaanse Republiek gaat de strijd aan met vijftien landen die afkomstig zijn van vijf continenten. Team Kingdom of the Netherlands behoort tot dit deelnemersveld en kwam in de laatste editie tot de knappe vierde plaats. Het toernooi vindt plaats in Japan, Mexico, Korea en de Verenigde Staten en belooft weer een heus internationaal spektakel te worden. Momenteel is het nog wachten op het speelschema.
De finale is op 22 maart 2017 in Dodger Stadium.
2-4 april 2017 – Opening Day
Volgens sommigen zou het een officiële feestdag moeten zijn en het is de dag waar eigenlijk iedere honkbalfan al weer naar uitkijkt: Opening Day. Dit jaar zijn er op zondag 2 april 2017 al twee wedstrijden (Giants @ Dbacks en Yankees @ Rays). De rest van de MLB volgt op maandag en dinsdag. Play Ball!
Foto’s: Wikimedia Commons

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen