MNF Recap – Spektakel in Seattle

NFC Divisional Playoffs - Carolina Panthers v Seattle Seahawks
Monday Night Football – Buffalo Bills @ Seattle Seahawks
Twee fysiek spelende teams ontmoetten elkaar tijdens Monday Night Football. Beide ploegen vlogen uit de startblokken. Bills linebacker Jerry Hughes vloog door de offensive line van de Seahawks om de eerste punt te blokken, om vervolgens de bal op de 7-yard van de Seahawks te onderscheppen. Bills quarterback Tyrod Taylor zorgde er met een outside run voor dat de goede veldpositie werd omgezet in een touchdown. (0-7)
https://twitter.com/NFLRT/status/795802542563278848
Het volgende balbezit van de Seahawks eindigde ook snel in een touchdown nadat Russel Wilson een weergaloze diepe bal op zijn receiver Doug Baldwin wist te produceren. Vanaf de 3-yard lijn van de Bills wist ook Wilson met een run de goede veldpositie om te zetten in een touchdown. Het werd hierdoor 7-7 en er waren pas twee minuten gespeeld.
De Bills konden meteen weer aan de slag en lieten zien waar ze goed in waren. In een tien minuten durende drive wisten ze door middel van ground and pound football onder leiding van running back LeSean McCoy in de redzone van de Seahawks te komen. Met een empty backfield wisten de Bills via een pass van Taylor op Justin Hunter op voorsprong te komen. (7-14)
Na een goede punt return van Tyler Lockett begonnen de Seahawks aan hun drive met goede veldpositie. Wilson werd onder grote druk gezet door de pass rush van de Bills, maar wist elke keer op tijd te ontsnappen. Rond de middenlijn werd Wilson weer opgejaagd en moest uitwijken naar zijn rechterkant. Hij gooide vervolgens vanaf zijn achterste voet de bal naar Jimmy Graham in de endzone. De tight end wist de prachtige worp van Wilson knap met één hand te vangen. De stand was weer gelijk (14-14)


De Bills wisten wederom een goede drive op te zetten tot aan de redzone van de Seahawks, maar na een belangrijke sack van Cliff Avril moesten ze genoegen nemen met een field goal. (14-17) In het volgende balbezit wisten de Seahawks over grond niks voor elkaar te krijgen, maar door de lucht des te meer. Russel Wilson gooide de bal richting de endzone naar Doug Baldwin, die werd vastgehouden door Ronald Darby. Door de pass interference van de corner konden de Seahawks via een makkelijke runplay vanaf 3-yard line via Christine Michael de leiding nemen. (21-17)
De verdediging van de Seahawks begon wat meer grip te krijgen op de Bills’ ground and pound offense en wisten een three and out te generen. In het balbezit dat daarop volgde, wisten de Seahawks weer te scoren. Graham kreeg eerst de bal rond de middenlijn om vervolgens als een soort hordeloper over een verdediger van de Bills te springen. Paar plays later vond Wilson weer Graham, maar nu in de endzone waar de tight end voor de tweede keer de bal met één hand wist te vangen. (28-17)


Net voor het einde van de helft wisten de Bills zich in field goal range te positioneren. De bal werd gesnapt, maar Richard Sherman was net iets eerder weg en liep vervolgens vol in op de kicker van de Bills. In plaats van de fout roughing the kicker aan Sherman te geven en 15 yards, kreeg hij slechts een offside en 5 yards aan de broek. De kicker moest verzorgd worden maar dat mocht niet, waardoor hij een play eruit moest. De Bills spikte slim de bal om vervolgens dom een delay of game penalty te krijgen. Uiteindelijk konden ze de field goal gaan nemen, maar door de enorme afstand ging deze mis.


Het derde kwart was weinig spectaculair tot de laatste drive van de Bills, die ze in de redzone van Seahawks bracht. Aan het begin van het vierde kwart wisten ze door middel van een run van Mike Gillislee te scoren. Rex Ryan besloot om voor een 2-point conversion te gaan en dat betaalde zich uit. De dappere quarterback Tyrod Taylor rende door het midden van zijn offensive line, werd flink geraakt geraakt, maar wist toch de twee punten te pakken voor zijn ploeg. (28-25)
De Seahawks gingen wat meer conservatief spelen om hun voorsprong te verdedigen en noteerde een field goal om hun voorsprong te vergroten. (31-25) De drive die daarop volgende was een moeizame voor de Bills. Door de sterke defensie van de Seahawks koste het de Bills veel tijd om terrein te winnen op de ploeg uit Seattle, om vervolgens nul punten toe te voegen aan hun totaal. De Seahawks wisten vervolgens ook niet te scoren.
De wedstrijd leek gespeeld toen de Taylor werd gesackt en voor een 3rd&21 stond met anderhalve minuut te gaan. Nadat hij wederom onder de druk van de Seahawks wist ontsnappen, gooide hij de bal na zijn beste receiver Robert Woods. Ze wisten helemaal tot de 15-yard line te marcheren. De Seahawks dwong ze vervolgens tot een 4th down. De Bills hadden touchdown nodig om te winnen. Taylor zocht wederom zijn Woods, maar de vingertoppen van Earl Thomas zorgde ervoor dat de Seahawks wonnen.


In dit enorme gevecht op maandagavond bleek uiteindelijk de defensie van de Seahawks net wat sterker dan die van de Bills. Het was een geweldige wedstrijd met twee scrambelende quarterbacks, die menig play in leven hielden. De aanval de Seahawks was dodelijk door de lucht, met Jimmy Graham als hoofdrolspeler. De Seahawks gaan aan de leiding in hun divisie (5-2-1) en hebben een klein gat geslagen naar de Arizona Cardinals. De Bills (4-5) kunnen terugkijken op een goede wedstrijd waar wellicht meer in had gezeten. Zij staan derde in hun divisie.
Seattle Seahawks – Buffalo Bills : 31-25
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen