Effectiviteit Charlottetown neemt flink toe sinds terugkeer Sprong

Sprong Header Articles
Daniel Sprong, onze #DutchPride in de NHL, keerde op 19 december terug bij Charlottetown Islanders, de ploeg waar hij speelde vóór hij gedraft werd door Pittsburgh Penguins. SportAmerika blikt wekelijks terug op zijn verrichtingen in de QMJHL middels de rubriek ‘De week van Daniel Sprong’.
Donderdag 21 januari: Revanche tegen Saint John Sea Dogs
Vorige week begon de week ook al met een duel tegen de Sea Dogs en in een spectaculair duel wisten de Sea Dogs toen een 8-7 overwinning na overtime te boeken. Een kans op revanche dus en die wordt met beide handen aangegrepen. Na overtime wordt met 5-4 gewonnen in een wedstrijd waarin Samuel Blais de grote man is met 2 goals en een assist. Daniel Sprong geeft de assist op de winnende goal in overtime en verlengt zijn point streak naar elf wedstrijden. Blais werd een dag nadat Daniel Sprong door Pittsburgh Penguins terug werd gestuurd naar de QMJHL verkregen via een ruil met Victoriaville Tigres. Uit statistieken blijkt dat de Islanders sindsdien behoorlijk effectiever zijn.Vrijdag 22 januari: Een einde aan de point streak
Aan alle mooie dingen komt een einde en dat geldt ook voor de point streak van Daniel Sprong. Op bezoek bij Acadie Bathurst Titan wordt met 4-3 verloren en Daniel Sprong weet geen punt te noteren. Ondanks de zestiende plaats op de ranglijst is Acadie Bathurst een lastige tegenstander voor de Islanders. Het is alweer het zevende duel van dit seizoen tussen beide ploegen en dat leverde de vijfde zege van Acadie Bathurst in dit seizoen op tegen Charlottetown Islanders.
Zondag 24 januari: Opnieuw revanche; nu tegen Acadie Bathurst
De achtste onderlinge ontmoeting van dit seizoen tussen Acadie Bathurst Titan en Charlottetown Islanders levert een zege op voor de Islanders. In eigen huis weten zij een 3-1 winstpartij te boeken. Daniel Sprong noteert wederom geen punt, maar zal blij zijn met de geleverde teamprestatie.

Dankzij de twee winstpartijen komen de Islanders dichterbij de ploegen die net boven hen staan. De ploeg staat nu op een dertiende plaats met 45 punten uit 48 duels. Het gat met de zeventiende plaats (die geen recht geeft op play-offs) is inmiddels gegroeid naar negen punten. Aankomende week staan er twee duels op het programma, beide keren is Cape Breton Screaming Eagles de tegenstander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen