NBA Week in Review: Blatt ontslagen, Kerr is terug

Cleveland Cavaliers v Los Angeles Lakers
In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week: David Blatt ontslagen bij de Cavaliers en Steve Kerr keert terug bij Golden State Warriors.
David Blatt weggestuurd
De NBA-wereld werd afgelopen week geschokt door het vertrek van David Blatt bij de Cleveland Cavaliers. Heel onlogisch was het niet. De klik tussen LeBron James en David Blatt was ver te zoeken en dat zorgde uiteindelijk voor een breuk tussen King James en de coach.
De timing was overigens wel verrassend. Tegen de Golden State Warriors werden de Cavs van het kastje naar de muur gespeeld en de dagen daarna mocht Blatt nog gewoon blijven zitten. Nadat ze weer een wedstrijd gewonnen hadden mocht hij toch vertrekken.
Ondertussen heeft Tyronn Lue het stokje overgenomen als hoofdcoach, maar dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Lue had duidelijk een betere klik met LeBron James toen hij nog als assistent van Blatt werkzaam was en steeds meer critici realiseren zich nog meer dat King James de Cavaliers runt sinds zijn terugkomst in Cleveland. Een naar trekje van de superster.


Steve Kerr terug in de ‘O’
Het heeft een hele lange tijd geduurd, maar Steve Kerr is eindelijk weer te vinden in de Oracle Arena in Oakland. De coach heeft vanaf het einde van vorig seizoen gerevalideerd van een rugblessure. Hoewel er eerst werd gedacht dat Kerr misschien het hele seizoen eruit zou liggen, zat hij tijdens de wedstrijd tegen de Indiana Pacers weer op de bank.
Voor zijn operatie en revalidatie nam Luke Walton de honneurs waar voor Kerr. Luke Walton deed het alleraardigst, want onder zijn leiding verloren de Golden State Warriors in 43 wedstrijden maar vier maal en zette een aardig record neer door de eerste 24 wedstrijden te winnen. Kerr kreeg tijdens zijn terugkeer in de luidruchtige arena een staande ovatie van alle aanwezige supporters.

All-Star Game roster bekend
De stemmen zijn geteld en de vijf startende speler van de conferences zijn bekend gemaakt. Kobe Bryant kreeg de meeste stemmen van het publiek, namelijk 1,89 miljoen. Net voor Stephen Curry met 1,6 miljoen stemmen. In het Oosten is LeBron James, met ongeveer één miljoen stemmen, de koploper van het gezelschap.
Eastern Conference:
Dwayne Wade
Kyle Lowry
LeBron James
Carmelo Anthony
Paul George
Western Conference:
Stephen Curry
Russell Westbrook
Kobe Bryant
Kevin Durant
Kawhi Leonard
Bij de uitslag van de stemmen staat één opvallende naam. Dat is Zaza Pachulia van de Dallas Mavericks. De lange georgiër kwam uiteindelijk een kleine 14,000 stemmen tekort om een plek bij de startende vijf te krijgen. Voor hem zou dan Kawhi Leonard het toneel moeten verlaten.


Nowitzki niet naar Rio
Kobe Bryant maakte het vorige week al bekend, maar deze week is het de beurt aan Dirk Nowitzki. De Duitser heeft besloten om niet meer uit te komen voor zijn land van herkomst. Het zat er al wel aan te komen. Afgelopen zomer kreeg Dirk een staande ovatie tijdens het Europese Kampioenschap wat hem nogal ontroerde. Het afscheid van het publiek was daar al genomen. Nu is alleen nog maar hopen dat hij nog geen afscheid gaat nemen van het NBA-publiek.

Tim Duncan niet tegen Warriors
De 39-jarige leider van de San Antonio Spurs, Tim Duncan, zal tegen de Golden State Warriors geen entree maken op het veld. De forward heeft last van een ietwat dikke knie, volgens Gregg Popovich. We kennen coach Pop allemaal wel en het zou ook zomaar eens tactische zet kunnen zijn. Dit ’trucje’ deed hij ook al tegen de Miami Heat in 2012, door vier spelers rust te geven.


Niet alleen hadden de vier startende spelers wat rust, maar de Miami Heat zouden ook de San Antonio Spurs minder goed kunnen bespelen in de play-offs. Destijds werd hij daarvoor geboet door de NBA. Veel spanning kent Popovich niet voor de ‘Clash of the NBA Titans.’ In een interview laat de altijd nuchtere coach weten: “Het is gewoon een wedstrijd zoals alle andere wedstrijden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen