Daniel Sprong wijst Charlottetown de weg naar boven

Daniel Sprong, onze #DutchPride in de NHL, keerde op 19 december terug bij Charlottetown Islanders, de ploeg waar hij speelde vóór hij gedraft werd door Pittsburgh Penguins. SportAmerika blikt wekelijks terug op zijn verrichtingen in de QMJHL middels de rubriek ‘De week van Daniel Sprong’.
Sprong Header Articles
Back to back games tegen Cape Breton Screaming Eagles
Daniel Sprong en zijn Charlottetown Islanders spelen deze week slechts twee keer. Op vrijdag en zaterdag ontvangen de Isles de Cape Breton Screaming Eagles in het eigen EastLink Centre. De Islanders staan op acht punten van de Screaming Eagles in de Maritimes Division van de Q.
In het duel van vrijdag komen beide teams moeilijk op gang. Na een 0-0 stand na 20 minuten, ontbrandt de wedstrijd in periode twee. Aanvoerder Cooper, Blais en Chlapik zetten de Islanders op 3-0. Daniel Sprong noteert twee assists. Cape Breton komt in de slotperiode terug tot 3-2, maar door de tweede treffer van Blais, opnieuw met Sprong als aangever, eindigt het duel in een 4-2 zege voor Charlottetown.

Op zaterdag direct een rematch. Charlottetown ruikt bloed, want bij winst wordt het gat op de ranglijst verkleind naar vier punten. De Isles speelden een wedstrijd minder. De ploeg van Sprong maakt een gretige indruk, maar opnieuw valt de eerste treffer in het tweede deel. Coughler zet de Isles shorthanded op voorsprong. Coughler wordt de held van het duel; in periode drie scoort hij tweemaal, dus een hattrick, waarmee hij eigenhandig de 3-0 winst binnen haalt. Sprong noteert in dit duel geen punten.
Groot aandeel Sprong in de stijgende lijn van Charlottetown
Vier punten uit twee duels voor de Isles deze week en heel belangrijke ook. Het gat naar Cape Breton is geslonken tot twee verliespunten in de Maritimes Division in de strijd om plek drie. Overall staat de ploeg van Sprong nu op plaats elf in de race om de playoffs. Sprong noteerde 3 assists en kwam niet tot scoren.


De impact van Sprong is groot te noemen. Charlottetown scoorde sinds zijn terugkeer 60 treffers en in 33% van de gevallen was Sprong daarbij betrokken. Acht goals en twaalf assists staan er op de teller van Sprong. De Nederlander had daar 15 duels voor nodig.
Komende week spelen de Islanders drie duels; woensdag thuis tegen East Division koploper Shawinigan Cataractes, gevolgd door uitduels op vrijdag en zaterdag bij divisiegenoten Cape Breton Screaming Eagles en Halifax Mooseheads.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen