NBA Recap: Spurs opnieuw hard onderuit

LBJ
De San Antonio Spurs zijn opnieuw hard onderuit gegaan. De Cleveland Cavaliers waren vannacht met 117-103 te sterk voor de ploeg van coach Gregg Popovich.
De Cavaliers schoten uit de startblokken en scoorden in de eerste 24 minuten al zeventien punten meer dan de Spurs. Bij de rust was het verschil 66-49 in het voordeel van de ploeg van LeBron James. Na de rust scoorde San Antonio de eerste acht punten. Even leek het nog een wedstrijd te gaan worden, maar mede dankzij een aantal driepunters van Kevin Love en Matthew Dellavedova stonden de Cavs ver in het derde kwart met 88-69 voor. In het vierde kwart gebeurde er nog vrij weinig. De Spurs scoorden één punt meer, waardoor er uiteindelijk een eindstand van 117-103 op het scorebord stond.

Het betekende de tweede grote nederlaag voor de Spurs deze week. Eerder waren de Warriors al met 130-90 te sterk. San Antonio heeft nu 39 overwinningen en acht nederlagen. Het gat met Golden State bedraagt vier wedstrijden. Cleveland gaat nog altijd aan de leiding in de Eastern Conference. Zij hebben een voorsprong van 2,5 wedstrijd op de Toronto Raptors.

James werd vannacht topscorer met 29 punten. Hij raakte tien van zijn zeventien schoten en was ook nog goed voor zeven assists en vijf rebounds. Ook Love en Kyrie Irving speelden een goede wedstrijd. Beide spelers noteerden 21 punten. Love had daarnaast elf rebounds.

Kawhi Leonard speelde een goede wedstrijd aan de kant van de Spurs. De forward had 24 punten. Ook LaMarcus Aldridge (15) en Tony Parker (13) hadden dubbele cijfers.
Golden State komt met de schrik vrij
Vooraf had niemand verwacht dat de wedstrijd tussen het beste team in de NBA, de Golden State Warriors, en de nummer laatst, de Philadelphia 76ers, spannend zou worden. Dat gebeurde vannacht wel. Op een bepaald moment in de wedstrijd stonden de Warriors met 24 (!) punten voor. Ook aan het eind van het derde kwart was het verschil nog enorm (91-72). De Sixers kwamen in het laatste kwart van de wedstrijd echter heel sterk terug. Met nog 22 seconden te gaan, maakte de ploeg zelfs gelijk: 105-105. Golden State zou uiteindelijk toch nog winnen zonder extra tijd nodig te hebben. Harrison Barnes schoot met nog minder dan een seconde te gaan een driepunter vanuit de hoek raak: 108-105.

Klay Thompson en Stephen Curry waren zoals gebruikelijk de beste spelers aan de kant van de Warriors. De twee guards waren samen goed voor negen driepunters en totaal 55 punten. Draymond Green noteerde opnieuw bijna een triple-double. De forward kwam één assist tekort: tien punten, dertien rebounds en negen assists. Andrew Bogut was vooral verdedigend erg belangrijk met zestien rebounds en twee blocks.

Robert Covington noteerde aan de kant van de Sixers een double-double met twaalf punten en dertien rebounds. Ish Smith was met zestien punten en negen assists belangrijk als aangever. Isaiah Canaan was met negentien punten de topscorer vannacht bij Philadelphia.
Veertig punten van Harden niet genoeg
James Harden was vannacht opnieuw on fire. De shooting guard van de Houston Rockets noteerde veertig punten, elf assists en zeven rebounds. Geweldige cijfers natuurlijk, maar toch was het niet genoeg voor de overwinning. De Washington Wizards waren in het Toyota Center namelijk met 123-122 te sterk. John Wall was met negentien punten, dertien assists en acht rebounds de grote man aan de kant van de Wizards. Dwight Howard, de center van de Rockets, werd voor de tweede keer op rij weggestuurd.