Daniel Sprong breekt record met goal na 17 seconden

Sprong Header Articles
Daniel Sprong, onze #DutchPride in de NHL, keerde op 19 december terug bij Charlottetown Islanders, de ploeg waar hij speelde vóór hij gedraft werd door Pittsburgh Penguins. SportAmerika blikt wekelijks terug op zijn verrichtingen in de QMJHL middels de rubriek ‘De week van Daniel Sprong’.
Vrijdag 15 januari: doelpuntenregen tegen Saint John Sea Dogs
Daniel Sprong en zijn Charlottetown Islanders gingen op bezoek in Saint John en dat is een duel wat de liefhebber nog lang zal onthouden. De Islanders verloren na overtime met 8-7 in een waar doelpuntenfestijn. Natuurlijk had Daniel Sprong in dat spektakel ook een rol van betekenis. De Nederlander noteerde de vierde treffer, een powerplay goal vanaf de zijkant van de linker faceoff-circle. Ook gaf hij de assist op de powerplay goal van Filip Chlapik. De point streak van Sprong gaat door en staat inmiddels op tien wedstrijden.

Zaterdag 16 januari: op bezoek bij divisieleider Moncton Wildcats
In Moncton Wildcats treffen de Islanders een zware tegenstander, maar de ploeg blijft lang in de race voor de overwinning. In een opnieuw doelpuntrijke eerste periode scoren beide ploegen drie keer. Één van de goals van de Islanders wordt op aangeven van Daniel Sprong gemaakt door Oliver Cooper, wederom een punt op de powerplay. De point streak van Sprong groeit tot negen achtereenvolgende wedstrijden. De wedstrijd gaat uiteindelijk in overtime verloren. Moncton wint met 5-4, maar de Islanders kunnen spreken van een prima prestatie.


Zondag 17 januari: Sprong breekt record tegen Halifax Mooseheads
Charlottetown ontvangt Halifax Mooseheads, één van de twee ploegen die momenteel virtueel de play-offs mist. Een wedstrijd die gewonnen moet worden dus en de Islanders laten er geen moment twijfel over bestaan of dat wel gaat gebeuren. Daniel Sprong opent al na 17 seconden de score met een schot vanaf de linkerkant van de rechter faceoff-circle. Het doelpunt is het snelste openingsdoelpunt ooit in de QMJHL namens Charlottetown Islanders in eigen huis. Het is de opmaat voor een 4-0 voorsprong na 20 minuten. Sprong assisteert op het vierde doelpunt en geeft later ook nog een assist bij de 5-0. De Islanders winnen uiteindelijk met 6-0. Daniel Sprong kan een record bijschrijven en bezit nu een point streak van tien wedstrijden!

Al met al een redelijke week met 4 van de 6 punten in moeilijke duels. De wedstrijd die echt gewonnen moest worden, leverde ook twee punten op. In de aankomende week staan er weer drie duels op het programma. Saint John Sea Dogs is weer de tegenstander en Acadie Bathurst Titan is twee maal de tegenstander. Een mooie week om te proberen de aansluiting in het gevecht om plaats acht te vinden. De nummer elf, Chicoutimi Saguenéens, staat vijf punten boven de Islanders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen