Column: BAR DOWN!

Pittsburgh Penguins v Ottawa Senators - Game Four
Dat ik een groot liefhebber ben van ijshockey is geen geheim. Dat ik vooral geniet van goalies en hun acrobatiek is misschien een iets beter bewaard geheim. Maar ik moet iets bekennen. Naast goalies en spectaculaire reddingen houd ik nog meer van goals. Mijn favoriet? Bar down! De afgelopen dagen hoorde/zag ik er weer twee.
Eigen dialect
IJshockeyers hebben een eigen dialect. Een beauty is een teamgenoot die geliefd is bij zijn teamgenoten op en naast het ijs (Subban). De barn is het stadion, sick mitts zijn de té gekke handen van een speler (Kijk eens de GoPro vid van Malkin). Een pylon is een gast die niet vooruit te krijgen is, een assist is een apple en top cheddar of top cheese zijn goals die gemaakt worden in het dak van de goal. De mooiste term voor mij is bar down. Ik ga dat niet uitleggen, maar wil het laten zien. En horen!
PING!
Dit zijn voor mij de aller-, aller-, aller-, allermooiste goals. Elke keer als het gebeurt, hef ik mijn handen, recht mijn rug en kraam een harde OOOOH uit. Een bevroren rubberen biscuit. 150-160 km/u. Aluminium stang. Het geluid van een bar down goal is gewoon prachtig. Kippenvel.
Dus een kleine tip. Zet je geluid aan. Hard.
Jake Virtanen, 10 februari 2016


Reilly Smith, 9 februari 2016
There was a little bit of mustard taken of it. Wheel house shot. Zomaar weer wat gezegden voor het ijshockeywoordenboek.


Evgeni Malkin, 28 november 2015
Sprakeloos…

Martin St. Louis, 25 mei 2014
Een play-off wedstrijd in OT beslissen met een bar down goal; hemels.

Cody Hodgson, 7 januari 2012
Luister ook even naar commentator en voormalig NHL-goalie John Garrett op 0:17.

Tomas Plekanec, 15 oktober 2011

Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen