Charlottetown wint twee keer, Sprong geeft twee assists

Sprong Header Articles
Daniel Sprong, onze #DutchPride in de NHL, keerde op 19 december terug bij Charlottetown Islanders, de ploeg waar hij speelde vóór hij gedraft werd door Pittsburgh Penguins. SportAmerika blikt wekelijks terug op zijn verrichtingen in de QMJHL middels de rubriek ‘De week van Daniel Sprong’.
Deze week een kort programma met slechts twee duels. Alles draait momenteel om een zo goed mogelijke uitgangspositie te verwerven voor de QMJHL play-offs.
Zaterdag 5 maart: Twee assists tegen Moncton Wildcats
Nadat Sprong vorige week zichzelf met één assist relatief mager op de wedstrijdformulieren wist te zetten, noteert Daniel in het eerste duel van deze week meteen twee assists. Wat dat betreft is Sprong de grote man in deze wedstrijd, Moncton wordt met 3-2 verslagen.

Zondag 6 maart: Opnieuw winst, nu tegen Saint John Sea Dogs
Ook tegen Saint John Sea Dogs weet Charlottetown weer te winnen. Het wordt 4-3 voor Sprong en de zijnen. Sprong is wel belangrijk voor zijn ploeg, maar drukt dat niet in punten uit.

Met nog vier wedstrijden in de QMJHL te gaan voor Charlottetown Islanders staat de ploeg op een negende plaats. Een achtste plaats zou betekenen dat de ploeg in de eerste ronde van de play-offs het thuisvoordeel heeft. Rimouski Oceanic staat momenteel op de achtste plaats, drie punten boven de Islanders. Als de resultaten zo goed zijn als afgelopen weken, dan moet thuisvoordeel nog kunnen. De Islanders hebben met een 8-2-0-0 record in de laatste tien wedstrijden één van de beste series in de QMJHL. Alleen Rouyn-Noranda Huskies heeft in de laatste tien duels een beter record (9-1-0-0).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen