C.C. Sabathia: 'Ik wilde niet stoppen met drinken'

CC Sabathia
Voor C.C. Sabathia is de eerste oefenwedstrijd een kleine stap in de goede richting. De 35-jarige pitcher van de New York Yankees heeft een heftige periode achter de rug en stond dinsdag voor het eerst sinds 1 oktober 2015 op de heuvel.
“Ik wilde niet stoppen met drinken”, schrijft Sabathia op de Players Tribune. Hij stond in uitverkochte stadions, onderging meerdere operaties en speelde zélfs in de World Series, maar de woorden ‘ik heb hulp nodig’ boezemde hem het meeste angst in.
Het was in oktober dat Sabathia een voor hem persoonlijk moeilijke beslissing nam. De Yankees waren in Baltimore en Sabathia zat een groot deel van het weekend in zijn hotelkamer de minibar te legen. Hij stapte het kantoor van manager Joe Girardi binnen en vertelde hem dat hij niet zou kunnen spelen in de play-offs. Hij was niet bang voor de publieke opinie, maar bang dat hij opnieuw naar de fles zou grijpen.
“We steunen je. 100 procent”, zei Giradi en dat was een enorme opluchting.
De zesvoudig All-Star voelde zich moe en mentaal gesloopt door het drinken en het geheimhouden van zijn verslaving. “Ik realiseerde me dat ik niet zo verder hoefde te leven.” In het artikel op de Players Tribune beschrijft Sabathia de 29 dagen die hij doorbracht in een afkickkliniek. Hij keek terug naar zijn vader, Corky Sabathia, die in 2003 overleed aan kanker en worstelde met een drugsverslaving. Net zoals Sabathia isoleerde zijn vader zich van zijn omgeving om zijn verslaving te verbergen.
In tegenstelling tot zijn vader mag nu iedereen het weten dat Sabathia hulp nodig heeft en dat hij op de weg terug is. “Ik voel me goed en ik heb geleerd dat je kunt terugkeren van een verslaving en nog een goede carrière kunt hebben.”


Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen