BREAKING: NHL en PA zijn het eens, expansion kwestie van tijd

T-Mobile Arena in Las Vegas, waar naar alle waarschijnlijkheid vanaf 2017 een NHL-team speelt.
T-Mobile Arena in Las Vegas, waar naar alle waarschijnlijkheid vanaf 2017 een NHL-team speelt.

Het zal voor niemand die de NHL volgt als een verrassing komen, maar expansion in de NHL lijkt nu écht een kwestie van tijd. Eén van de grootste hordes voor de NHL om een team (of misschien zelfs twee teams) te kunnen toevoegen aan de beste ijshockeycompetitie van de wereld. De spelersvakbond NHLPA en de NHL zelf zijn het eens geworden over de voorwaardes met betrekking tot de spelers die betrokken zouden kunnen zijn voor de Expansion Draft, waarbij de nieuwe teams bepaalde spelers van de andere teams mogen oppikken. De exacte details van de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt, maar het principe is duidelijk. Spelers met een ‘no-movement clause’ in hun contract (wat wilt zeggen dat deze speler niet mag worden weggeruild zonder toestemming van de speler) zullen niet worden vrijgesteld van de expansion draft.
Steden
Net als expansion zelf, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Las Vegas een NHL-team toebedeeld krijgt. Ze hebben al een rijke eigenaar in Bill Foley en de T-Mobile Arena (foto) staat klaar voor de eerste wedstrijd. Ook het onderzoek naar mogelijke seizoenskaarthouders in ‘Sin City’ bracht positieve resultaten.
Een tweede expansion club zou in Quebec City kunnen worden geplaatst. Ook daar zijn de fans er klaar voor en staat er al een arena klaar voor gebruik. De slechte positie van de Canadese dollar maakt het extra team voorlopig echter te duur.
Bescherming
De bestaande teams lijken voor een van twee opties te kunnen kiezen wat betreft het beschermen van haar spelers. De ene optie is het beschermen van vijf aanvallers, drie verdedigers en een keeper óf het beschermen van acht spelers en een keeper. Teams die dus meer verdedigers willen beschermen (of meer aanvallers, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid niet voor gekozen worden), moeten dus een extra speler blootstellen aan de Expansion Draft.
Deadline
Het is niet zo dat Gary Bettman en de rest van het NHL-hoofdkantoor bij wijze van spreken in augustus van 2017 kunnen beslissen dat er extra teams worden toegevoegd voor het seizoen 2017-2018. Sowieso zal de NHL (ver) voor de Draft op 24 juni moeten laten weten dat het een team gaat toevoegen voor het zojuist genoemde seizoen. Daarom verwacht men dat er ergens in de komende weken zal worden bevestigd dat de NHL aan expansion gaat doen. Anders zal een extra team pas in 2018 worden toegevoegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen