NFL Draft 2016; vijf takeaways

NFL Draft
Afgelopen nacht heeft in Chicago de eerste ronde van de jaarlijkse NFL draft plaatsgevonden. Op deze knotsgekke avond zijn dromen werkelijkheid geworden en in duigen gevallen. Wij zetten de vijf opmerkelijkste storylines voor je op een rijtje.
1. Gasmasker
Verhaal van de avond is Laremy Tunsil. Een aantal maanden geleden, toen de Titans nog bovenaan de draft order stonden, werd Tunsil gezien als dé favoriet om first overall gekozen te worden. Tien minuten voor de draft begon, verscheen op Tunsil zijn twitter account een opmerkelijk filmpje. Te zien was hoe Tunsil, met een gasmasker op, een flinke hijs marihuana inhaleerde. Naar verluid was zijn twitter account gehackt en heeft een nu nog onbekend persoon de video geüpload. Aangezien er toch al wat twijfels bestonden rond het off the field gedrag van Tunsil kelderde zijn draft stock onmiddellijk. De atletische Left Tackle kwam eerder al in aanraking met de politie wegens mishandeling van zijn stiefvader, hij was aanwezig tijdens Nkemdiche zijn rare avond in Atlanta en hij heeft meerdere malen financiële voordelen vanuit zijn status als college-ster geaccepteerd. Later op de avond werd tot overmaat van ramp Tunsil zijn instagram account ook nog gehackt, waarna een screenshot werd geüpload waarin Tunsil de assistant athletic director van Ole Miss om geld vraagt voor de huur en de elektriciteitsrekening. Iets wat ten strengste verboden is op het College niveau. Deze upload ging echter volledig aan Tunsil voorbij, hij was allang opgelucht dat hij inmiddels door de Dolphins was gedraft. Als 13e; het ongeluksgetal…
2. Quarterbacks on top!
Zoals vooraf werd verwacht waren de eerste twee selecties van de NFL draft quarterbacks. De enige vraag die resteerde was: welke quarterback gaat naar welke ploeg? Nadat Goff als first overall werd gekozen door de Rams, was duidelijk dat de Eagles Wentz zouden selecteren. Hoewel Goff wordt gezien als de quarterback die onmiddelijk kan starten, zien veel analisten in Wentz de speler die het hoogste plafond heeft. Met het selecteren van Wentz gaat de quarterback-controverse in Philadelphia in ieder geval het volgende hoofdstuk in. Naar verluid is Bradford niet blij met de concurrentie en eist hij een trade. Wordt vervolgd!
3. Kapotte knie
Het meest hartverscheurende verhaal van de draft gaat over Myles Jack. De linebacker van UCLA sprak enkele uren voor de draft over de toestand van zijn knie, hij gaf hierin toe wellicht een ingrijpende operatie nodig te hebben alvorens hij weer topfit is.


Hoewel Jack door een aantal NFL-scouts werd gezien als de beste verdedigende speler in de draft, ging er na dit interview in 32 draft rooms een dikke streep door zijn naam. Jack, die is afgereisd naar Chicago om live aanwezig te zijn bij de draft, moest lijdzaam toezien hoe hij uiteindelijk niet gekozen werd in de eerste ronde. De verwachting is dat hij vanavond als één van de eerste gekozen zal worden in de tweede ronde, maar het staat buiten kijf dat dit een teleurstelling voor hem is.
4. Paxton Lynch
De Denver Broncos hebben de opvolger van Peyton Manning gevonden. Door middel van een trade met de Seahawks klom Denver naar de 26e plek in de draft. Hiermee werd Paxton Lynch van Memphis binnengehaald. Als de pick goed uitpakt zijn de Broncos hiermee terug in de race voor de superbowl. De defense is nog altijd sterk en Lynch heeft de arm om Thomas en Sanders verticaal te bedienen.
5. Zeke of Ramsey?
Op het moment dat de Dallas Cowboys als vierde aan de beurt waren om een speler te selecteren, lagen er nog vele opties op tafel. De Cowboys kozen uiteindelijk voor Ezekiel Elliot, de runningback van Ohio State. Al snel stroomden de sociale media vol met vraagtekens. Het is evident dat Elliot fantastische dingen kan doen achter de Cowboys O-line. Maar hebben de Cowboys met Morris en McFadden niet al twee prima runningbacks in huis? En was Jalen Ramsey niet de beste speler die nog beschikbaar was? En is secondary niet één van de grootste zorgenkindjes voor de Cowboys? Hoe het ook zij, de Cowboys hebben met Elliot een uitstekende speler in huis die het ongetwijfeld goed gaat doen. Bovendien, de Cowboys zouden de Cowboys niet zijn als hun pick niet een beetje discutabel zou zijn.

  1. Draft is geweest. Vier maanden wachten nu. Gelukkig is de NFL weer begonnen met de eerste 10 van hun Spelers top 100. Altijd leuk omdat er ook aandacht is voor spelers die top presenteren maar spelen bij een mindere ploeg. En je ziet spelers die vaak worden vergeten. Mike Daniels bijvoorbeeld die Peterson aanpakt. Bij Cameron Jordan dacht ik zelfs de TE Jordan Cameron in actie te gaan zien. Mooiste filmpjes naar mijn mening zijn die van Incognito (tegenover Watt) en Landry (die door drie Redskins moet worden afgestopt en de halve Texans Defense owned).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen