Ervaren Hawks schakelen Celtics uit

isaiah-thomas-boston-celtics-atlanta-hawks
Een boeiende play-off series is na zes duel beslist in het voordeel van de Atlanta Hawks. In Boston won de ploeg van coach Budenholzer met 104-92, dankzij een uitstekende teamprestatie. Alle startes scoorden in dubbele cijfers, evenals reserve point guard Dennis Schröder. Met 17 punten en 4 blocks was Paul Millsap de beste man van de Hawks, die in de volgende ronde de Cleveland Cavaliers treffen.


De Celtics liepen in het zesde duel tegen een bekend probleem aan: het gebrek aan schutters. Isaiah Thomas deed zijn uiterste best en was op dreef met 25 punten en 10 assists. Zijn teamgenoten maakten er echter een potje van. De ploeg had een fieldgoal percentage van 36,2. De Hawks lieten de Celtics keer op keer aanleggen voor driepunters, waardoor de Celtics er maar liefst 32 schoten. Daarvan werden er slechts zeven raak geschoten.
De fans van de Celtics mogen echter met trots terugkijken op een mooi seizoen, waarin aanzienlijk beter gepresteerd dan verwacht. Met Thomas heeft de ploeg een All Star in huis en Jae Crowder heeft zich ontwikkelend tot een bovengemiddelde speler in de NBA. De man trakteerde het publiek afgelopen nacht nog een een pittige dunk.

Thomas deed ook nog een alleraardigst goocheltrucje

Hieronder enkele reacties die volgden op het resultaat van deze series:

  1. Komende draft hebben ze drie round one picks waaronder een van Brooklyn. David Lee zal met 15 miljoen dollar niet verlengd worden en ze hebben maar een free agent. Ik zie het wel goed komen met Boston komend seizoen.

    • David Lee is al naar de Mavs natuurlijk en inderdaad. De toekomst is bright. Benieuwd of ze een gooi kunnen doen naar een sterspeler en hun hoge pick wegtraden.

  2. Ik ook. Normaliter een blijvertje in de playoffs de komende paar seizoenen. Jonge veelbelovende coach die ook gewoon ervaring op dit niveau op doet, jonge kern, diverse picks, capspace.
    Alleen wel goed opletten dat ze ook nog een aantal ervaren rotten behouden en evt. aantrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen