BIG MONEY! Anze Kopitar gaat $80 mln verdienen in LA!

Kings-centre Anze Kopitar zal deze zomer niet transfervrij worden.
Kings-centre Anze Kopitar zal deze zomer niet transfervrij worden.

Steraanvaller Anze Kopitar staat op het punt om een nieuw contract te tekenen bij zijn Los Angeles Kings. Het nieuwe contract zal goed zijn voor acht seizoenen en de Sloveen zal voor tien miljoen dollar per seizoen in de boeken komen te staan vanaf komende zomer. Geen van beide partijen heeft een nieuw contract echter bevestigd, maar TSN-verslaggever Bob McKenzie tweette vanavond dat dit slechts een kwestie van tijd zal zijn. Eerder vandaag deden geruchten met betrekking tot een nieuwe deal zich al de ronde.
Kopitars vorige contract duurde zeven jaar en de aanvaller verdiende gemiddeld 6,8 miljoen dollar per seizoen. Met deze deal wordt Kopitar de op twee na best betaalde speler in de NHL, achter Blackhawks-aanvallers Jonathan Toews en Patrick Kane. Zij staan elk voor een half miljoen meer per seizoen te boek.


Kopitar is dit seizoen al goed gebleken voor twaalf goals en 23 assists voor de Kings. Het zijn echter vooral de possession stats waar Kopitar zich van de rest van de competitie onderscheidt. Over de afgelopen vier seizoenen heeft de Sloveen het hoogste Corsi-percentage van de gehele NHL; 59,7%! Dit houdt in dat bijna 60 procent van alle kansen die gecreëerd worden als Kopitar op het ijs staat, kansen voor de Kings zijn. Hiermee wordt aangetoond hoe goed het spel van Anze Kopitar is, zowel offensief als defensief.


Impact op Stamkos
Kopitar zou op 1 juli a.s., op Steven Stamkos na, de meest felbegeerde free agent worden. Het nieuwe contract van Kopitar geeft Stamkos nog meer stof tot nadenken over zijn toekomst. Stamkos is namelijk twee jaar jonger dan de Sloveense aanvaller en heeft een waanzinnig scorend vermogen (vier jaar geleden scoorde hij 60 keer! Zie video). Stamkos kan op de vrije markt dus nog meer vragen dan tien miljoen per seizoen, tot een maximum van twintig procent van het maximaal per team te besteden bedrag. Als deze salary cap deze zomer naar het verwachtte bedrag van 74,4 miljoen stijgt, zou dit een maximum van 14,88 miljoen per seizoen kunnen opleveren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen