Cleveland Browns kiezen voor Hue Jackson

hue-jackson
De Cleveland Browns hebben Hue Jackson als nieuwe hoofdcoach aangesteld. Jackson was afgelopen seizoen de offensive coordinator van de Cincinnati Bengals. Met die ploeg haalde hij de play-offs waarin de Bengals afgelopen weekend in de eerste ronde verloren van de Pittsburgh Steelers.
Jackson is de opvolger van Mike Pettine, die na twee seizoenen ontslagen werd door de Browns. Pettine begon zijn termijn in Cleveland goed, maar zijn ploeg stortte vorig jaar in de tweede helft van het seizoen in. Dit jaar wisten de Browns maar drie wedstrijden te winnen, wat het einde voor Pettine betekende.
Manziel
De periode onder Pettine werd vooral gekenmerkt door de aanwezigheid van Johnny Manziel. De jonge quarterback werd twee jaar geleden door de Browns gedraft, maar zorgde voor meer problemen dan overwinningen. Vorig jaar bezocht Manziel een afkickkliniek om zijn leven te beteren. Toch begon Manziel op de bank, om halverwege het jaar toch de starterspositie te veroveren. Dit was van korte duur, want na een avond stappen tijdens de bye-week van Cleveland werd hij aan de kant gezet. Een blessure van Josh McCown gaf Manziel een nieuwe kans. Op het veld leek zijn spel sterk verbeterd, want hij was in twee van de drie zeges de startende quarterback.
johnny-manziel-dawg-pound-nfl-cincinnati-bengals-cleveland-browns-850x560
De problemen buiten de lijnen verdwenen echter niet, zo miste Manziel een afspraak aan het einde van het seizoen waarbij hij behandeld zou moeten worden aan een hersenschudding. De aanwezigheid van Manziel was daarom een uitgebreid onderwerp van gesprek tussen Jackson en de leiding van de Browns. Volgens ingewijden heeft Jackson aangegeven dat hij het seizoen liever met een andere quarterback zou beginnen als Manziel en de clubleiding zou aangegeven hebben dat dit geen probleem is. Hierdoor zal er in de komende winter naar alle waarschijnlijkheid een einde komen aan de loopbaan van Manziel in Cleveland en is het afwachten of een ander NFL-team hem een tweede kans wil geven.
Het is voor Jackson te hopen dat de clubleiding hem met een goed alternatief weet te vinden voor Manziel. Jackson staat bekend als een goede aanvallende coach, maar moet hiervoor wel de juiste quarterback hebben. De laatste jaren presteerde Cincinnati uitstekend onder leiding van Andy Dalton. Jackson heeft een jaar ervaring als hoofdcoach, want in 2011 was hij eindverantwoordelijke in Oakland. Hij won de helft van de wedstrijden met de Raiders en is hierdoor de enige coach sinds 2001 die er in is geslaagd geen verliezend seizoen te hebben bij de Raiders.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen