Blackhawks, Rangers melden zich voor Jimmy Vesey

Jimmy Vesey
Het gebeurt niet vaak dat er in de maand augustus interessante dingen gebeuren in de NHL. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen moeten nog aanvangen (ondanks dat we dit jaar de World Cup of Hockey voorgeschoteld krijgen vanaf 19 september a.s.) dus is deze maand de langste voor elke ijshockeyfans. Toch wordt dit een zeer interessante week voor de fans van meerdere clubs. Sinds 15 augustus zijn de in 2012 gedrafte collegebeloften op de vrije markt gekomen. Normaal gesproken zit hier geen talent tussen, maar dit jaar zit toptalent Jimmy Vesey bij deze groep. De vleugelaanvaller koos ervoor om geen verbintenis aan te gaan met de Predators. Nashville koos hem in 2012 in de derde ronde selecteerde.
Harvards diamant
Jimmy Vesey speelde de afgelopen vier seizoenen in de NCAA voor Harvard University. In zijn laatste seizoen fungeerde hij zelfs als aanvoerder van de Harvard Crimson. In totaal was hij over vier jaar goed voor 144 punten (80 goals) in 128 wedstrijden. Afgelopen seizoen scoorde hij 24 keer en liet hij 46 punten noteren in 33 wedstrijden. Vanwege dit puntentotaal en zijn loyaliteit aan de NCAA werd hij beloond met de Hobey Baker Award, de MVP van het college ijshockey. In de strijd om deze prijs liet hij vleugelaanvaller Kyle Connor (Winnipeg) en keeper Thatcher Demko (Vancouver) achter zich.
Onvrede in Nashville
Fans van de Predators dachten goud in handen te hebben met Vesey en konden niet wachten om hem het talent eindelijk te mogen zien spelen voor hun club. Dat pakte echter anders uit. Waar Vesey halverwege het seizoen nog aan Predators GM David Poile beloofde dat hij naar de Music City zou komen zo gauw hij klaar was op Harvard, besloot de speler eind maart om op 15 augustus transfervrij te worden en dus zelf zijn club uit te kiezen. De onvrede bij Poile en de Predators was groot. De GM vertelde een maand later dat hij Vesey een plek in de eerste twee lijnen had beloofd. Daarom zocht Poile geen hulp voor deze positie voor de trade deadline. Nashville bleef uiteindelijk niet met lege handen achter. Op 20 juni werden de onderhandelingsrechten van Vesey ontvangen door Buffalo, in ruil voor een selectie in de derde ronde van de 2016 NHL Draft.
Pitches
De trade beïnvloedde Vesey’s beslissing om naar de vrije markt echter niet. De aanvaller heeft verklaard dat de deur allesbehalve gesloten is voor de Sabres, maar Buffalo zal net alles alle andere gedadigden moeten pitchen. En de concurrentie is hevig. De Boston Bruins, Detroit Red Wings, New York Rangers en Toronto Maple Leafs hebben zich al gemeld, terwijl ook de Chicago Blackhawks een pitch voorbereiden. Aanvoerder Jonathan Toews en clubeigenaar Rocky Wirtz zijn hiervoor zelfs van de partij.
De kansen
Momenteel lijkt kampioen van 2010, 2013 en 2015 de favoriet te zijn voor de felbegeerde handtekening. De in Boston geboren Vesey zal echter ook zeer geïnteresseerd zijn in het verhaal van de Bruins. Verder zal het samenspelen met de grote lading talent in zowel Buffalo (dat Jack Eichel heeft ingezet als overtuigingsmiddel) als Toronto (waar Jimmy’s een baan als scout heeft) verleidelijk blijven. De Red Wings zouden volgens verschillende bronnen al uit de race liggen.
Foto: NHL.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen