Bettman reikt PA de hand voor deelname Spelen 2018

NHL Media Availability
NHL voorzitter Gary Bettman heeft de spelersvakbond NHLPA een aanbod gedaan voor deelname aan de Winterspelen in 2018. Al meer dan een jaar wordt er tussen de teams en de spelers hevig gediscussieerd over dit onderwerp. De teameigenaren willen dit echter liever niet, maar hebben de vakbond nu een aanbod gedaan. De NHL zal de spelers laten gaan, mits de NHLPA besluit om de huidige CAO tot 2022 in stand te houden. Zowel de NHLPA, als de NHL hebben de optie om de huidige arbeidsovereenkomst in 2020 te laten beëindigen.


Waarom de NHL niet naar de Winterspelen wilt
De teameigenaren zijn hier echter sceptisch over. Ze zijn bang dat spelers geblesseerd terugkomen van het toernooi en daardoor niet beschikbaar zullen zijn voor de playoffs. Dit overkwam de Islanders bijvoorbeeld in 2014, toen John Tavares met een beenblessure terugkeerde uit Sotsji. New York miste daardoor zijn aanvoerder in de postseason en werd in de eerste ronde door Pittsburgh uitgeschakeld. Het idee van het opnieuw naar de Spelen gaan maakt eigenaren daarom nerveus. Ook moet de NHL voor een maand stilgezet worden, midden in het seizoen, aangezien de Winterspelen in februari zijn.

Dan zijn er nog de kosten van het reizen naar Pyeonchang en de verzekeringen van de spelers. Het Internationaal Olympisch Comité wilt dat de NHL dit betaalt omdat het hun spelers zijn. De NHL stelt echter dat dit het toernooi van het IOC is en dat daarom zij diegenen zijn die voor de kosten van de spelers moeten betalen. Er deden zich verhalen de ronde dat de internationale ijshockeybond (IIHF) bereid is om voor deze kosten op te draaien, maar Bettman stelde dat de kosten niet het probleem zijn. Veel onduidelijkheid dus. Er is dus een probleem tussen het IOC en de NHL, maar of dit over de kosten gaat blijft voorlopig vaag.
Ice Hockey Quarter Final - Day 13 - Russia v Canada
Waarom de spelers wél naar de Winterspelen willen
Hier is geen uitgebreide uitleg voor nodig. De vakbond heeft het over de afgelopen maanden laten doorschijnen dat de NHLers heel graag hun land op de Winterspelen in 2018 willen vertegenwoordigen. Alexander Ovechkin, aanvoerder van de Capitals, zei al dat hij naar Zuid-Korea gaat, ongeacht wat Bettman beslist. Ook andere spelers hebben aangegeven dat ze heel graag naar Pyeongchang willen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen