Zo krijg je een glimp van de echte Amerikaan

INGEZONDEN MEDEDELING
Amerikanen leren kennen is een kunst en een kunde. Bezoek je een sportwedstrijd dan kom je echter al een heel eind. Kies voor honkbal, basketbal of American Football en je krijgt een glimp van de echte Amerikaan.
Deze sporten zijn er namelijk zo populair dat een uurtje sport kijken er niet inzit. Families gaan er speciaal voor op pad met een rugzak vol versnaperingen en blijven gewoon de hele dag weg. Er heerst een geweldige sfeer in de stadions die supervol zitten. Daarna (en soms zelfs daarvoor al) gaan families gewoon bbq-en op de parkeerplaats. Het is echt een uitje.
De meeste footballstadions zijn overigens niet overdekt, maar daar trekken de fans zich niets van aan. Je wordt of lekker bruin of kletsnat. Draag je een RAINS tas en deert het ze verder niet. Wij Nederlanders kunnen daar nog wat van leren.
Wie overigens naar zo’n wedstrijd af wil reizen kan dat doen via verschillende reisorganisaties die daar in zijn gespecialiseerd. Af en toe spelen American Footballteams in Londen. Is dichterbij en voor veel mensen beter betaalbaar. Cowboysbag op je rug en gaan! Het is echt de moeite waard.

Toen: de 2.24 meter lange Rik Smits
Wist je trouwens dat ook een aantal Nederlandse sporters het goed doen of deden in Amerika? De beste Nederlandse basketballer ever volgens kenners: Rik Smits. 2.24 meter lang overigens! Dan heb je ook wat. Inmiddels is er alweer een nieuwe generatie opgestaan, maar het is misschien wel de meest bekende naam die we ons kunnen herinneren.
Smits werd geboren in Eindhoven en werd in zijn tijd de beste betaalde Nederlandse profsporten aller tijden (iets wat tegenwoordig in de handen lijkt te liggen van Xander Bogaerts die honkbalt bij de Boston Red Sox). Smits schijnt nog altijd in Amerika te wonen. In 2000 sloot hij zijn profcarrière af en houdt zich nu vooral bezig sleutelen aan crossmotorfietsen. Het kan verkeren.
Hasselbach won de Super Bowl
Tarzan ofwel Harald Hasselbach is een American Football-held die meerdere keren de Super Bowl won met de Denver Broncos. Alweer jaren geleden, maar een beetje Football liefhebber weet van hem. In 1990 tekende hij zijn eerste profcontract bij de Canadese Calgary Stampeders. In 2001 hield zijn profcarrière op.
Grootsheid ervan spreekt tot de verbeelding
Of de grote American sporten het ook gaan maken in Nederland? Begin dit jaar verscheen er een artikel op sportnext waarin de volgende woorden: …..dat American football nog een grote stap kan zetten in Nederland. “Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland een paar miljoen mensen op Facebook hebben aangegeven op enige manier affiniteit te hebben met American football.”
We zijn geen Amerikanen. Daarentegen zullen veel Nederlanders de sporten wel degelijk gaan omarmen. Omdat het spektakel is, omdat het prachtige sporten zijn, omdat de grootsheid ervan juist bij ons Nederlanders tot de verbeelding spreekt.
Foto: Wikipedia.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen