Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Wild Card Round

Voor het eerst in weken tekent zich een duidelijke top 3 af in de Wicked Wood SportAmerika Football Pool. Geruime tijd werd de eerste of tweede positie gedeeld, maar na de Wild Card Round niet meer. Bob van den Berg gaat nog steeds aan kop met Robin Smeenge als tweede en Barry van Spronsen op de derde plek. De weekwinnaar was Niek Al. Evenals 13 anderen was hij foutloos, maar hij was de enige die ook de MNF-totaalscore correct voorspelde. Datzelfde gold voor Daan van der Pas, Ivo Kuijpers en Jurrien Houtman, maar zij voorspelden een duel minder correct.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na de Wild Card Round
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na de Wild Card Round

De Wild Card Round had — behalve de wedstrijd tussen Dallas en San Francisco — geen spannende duels. Er was geen enkele ontmoeting waarin de winnaar de voorsprong op enig moment uit handen gaf; zelfs niet in die ene spannende partij. Op voorhand werd dit niet per se verwacht door de deelnemers aan de Footbal Pool. Overigens was het aantal actieve deelnemers deze week iets minder. Aangezien er na het reguliere seizoen nog maar 13 duels te voorspellen zijn, haakte een groot deel met minder kans op de eindoverwinning af. In de Wild Card Round speelden er nog 63 mee.

Geen enkele wedstrijd werd unaniem goed voorspeld. Zelfs niet Kansas City tegen Pittsburgh. Drie deelnemers (4,8%) rekenden op een verrassing van Big Ben Roethlisberger en de zijnen. De grootste tweespalt was er bij het voorspellen van de 49ers op bezoek bij de Cowboys: 42,9% zag Dallas winnen, 57,1% koos SF. Gevolgd door een vertrouwen van 25,4% van de deelnemers in de Patriots die uiteindelijk toch het grootste pak slaag kregen. De verwachtingen van een overwinning door Arizona (17,5%) of Las Vegas (14,3%) lagen dichtbij elkaar en er was weinig animo voor een upset van de Eagles: 7,9%. Daarmee was de Football Pool niet foutloos, maar toch zat men er overall vrij dichtbij.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van de Wild Card Round
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van de Wild Card Round

VOORUITBLIK DIVISIONAL ROUND

In de Divisional Round liggen de wedstrijden een stuk dichterbij elkaar dan in de Wild Card Round; zoals het hoort. En zoals het hoort lijkt het erop dat de twee #1 seeds, de Tennessee Titans en de Green Bay Packers, het iets makkelijker hebben dan de andere teams. Zo neemt Tennessee het op tegen Cincinnati en Green Bay tegen San Francisco. Overigens zit er bij beide best een verrassing in. De andere twee duels, Bills@Chiefs en Rams@Bucs, zijn wat evenwichtiger. Daarbij valt op voorhand moeilijk te zeggen wat het resultaat wordt. Voor de Wicked Wood SportAmerika Football Pool betekent het een spannende ontknoping. In de top van het klassement ligt het dichtbij elkaar en een misstap kan daarom grote gevolgen hebben.

Heel veel succes in de Divisional Round! Lees hier meer over de prijzen en spelregels van dit seizoen.


Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: David Reginek/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen