Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Week 17

De laatste paar weken bleef de top van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool grotendeels onveranderd. Week 17 zorgde echter voor een flinke verschuiving. Bob van den Berg blijft koploper, maar Jeroen Berkelaar en Ivo Kuijpers zakten weg. Barry van Spronsen en Julius Groenendaal bezetten nu samen de tweede positie. De weekwinnaar was — voor de tweede maal — Wouter Boerkamp. Hij had alleen de nederlaag van de Colts niet voorzien. Tenslotte een eervolle vermelding voor de twee deelnemers die de MNF-totaalscore van 40 goed voorspelden: Jesse Harting en Bart Kohlen.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 17
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 17

De scores waren hoog in week 14 tot en met week 16 en ook de zeventiende week voegt zich bij deze reeks. De weekwinaar had slechts één duel verkeerd en verder voorspelde het grootste deel 12 of meer duels correct. Geen enkele keer werd er echter een duel collectief goed voorspeld. Daar stond wel tegenover dat er ook geen duel collectief verkeerd voorspeld werd.

Desondanks waren er drie duels waar het overgrote deel van de Pool de mist in ging. Dat gebeurde bij de nederlagen van de Chiefs bij de Bengals, Colts bij de Raiders en de Cowboys bij de geplaagde Cardinals. Het enige duel waar enige twijfel over bestond was die tussen de Browns en Steelers. De picks voor dit duel waren vrij gelijk verdeeld, maar Pittsburgh trok aan het langste eind in deze divisierivaliteit.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 17
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 17

VOORUITBLIK WEEK 18

De laatste week van het NFL-seizoen is er traditioneel eentje waarin de uitgespeelde teams hun voornaamste spelers rust geven. Joe Burrow van de Bengals speelt niet en de Packers — die de #1 seed in de NFC binnen hebben — sturen waarschijnlijk ook een B-team de wei in tegen Detroit. Dat betekent dus extra opletten met de voorspellingen in onze Pool.

Desondanks zijn er niet al te veel duels waar de alarmbellen beginnen te rinkelen. Het duel tussen de Cowboys en Eagles is min of meer om des keizers baard, maar de bestaande rivaliteit tussen deze teams leidt sowieso tot een duel waarin men all-in gaat. De wedstrijd tussen de Bengals en Browns is daarom iets spannender. Immers, wat blijft er over van de machtige Cincinnati offense als Burrow niet speelt? De twee meest spannende duels hebben grote play-offimplicaties. De Steelers en Ravens vechten in een AFC North onderonsje om een minieme kans op de play-offs en de Chargers en Raiders maken in een direct duel uit wie van hen ook na dit weekend nog actief is.

Heel veel succes in de laatste week van het reguliere seizoen in de Wicked Wood SportAmerika Football Pool! Vergeet niet dat we gewoon doorgaan in het post-season.


Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Steven Bisig/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen