Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Week 14

Ook na week 14 zien we dezelfde namen in de top van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool. Jeroen Berkelaar was vorige week de koploper, maar na een slechte week verliest hij de koppositie aan Bob van den Berg. In week 14 waren er twee weekwinnaars: Wouter Boerkamp en Frederik Schols. Evenals vijf anderen voorspelden zij 13 van de 14 duels correct, maar zij zaten het dichtst bij de MNF-totaalscore van 53. Schols ging namelijk voor 52 en Boerkamp voor 54. Tenslotte een eervolle vermelding voor Kelle van Schaik en Remco Visser. Zij voorspelden 53 punten voor MNF.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 14
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 14

Week 14 bleek een uitzonderlijk voorspelbare speelronde. Het grootste deel van het deelnemersveld had 11 van de 13 wedstrijden goed. In de top van het weekklassement maakte het goed voorspellen van winst van de Falcons, Rams en 49ers het verschil. Dat waren namelijk — samen met de Browns — de enige winnaars waar de meningen over verdeeld waren. Verder was iedereen vrij eensgezind over de uitkomsten van de duels in week 15. Gek genoeg werden er maar drie duels collectief goed voorspeld en dat waren Seahawks vs. Texans, Bears vs. Packers en Giants vs. Chargers; met natuurlijk Seattle, LA en Green Bay als winnaars. Dat betekent inderdaad dat er deelnemers waren die dachten dat de Jaguars van de Titans en de Jets van de Saints zouden winnen.

VOORUITBLIK WEEK 15

Week 15 is op voorhand niet zo voorspelbaar als week 14, maar dat werd vaker gedacht. In de komende speelronde zijn er maar liefst zes duels waar de spanning hoog zal zijn. De Indianapolis Colts krijgen de Patriots op bezoek en willen zich daar manifesteren als serieuze play-offkandidaat. Datzelfde geldt voor de Bengals die afreizen naar Denver om weer de aansluiting te vinden voor de wildcards. Iets eerder op de zondag wordt er in Philadelphia ook gevochten om een wildcard plek door twee divisierivalen: de Eagles en het Football Team. Tenslotte zijn er nog twee duels met play-offimplicaties. De Browns moeten het waarschijnlijk zonder Mayfield (COVID) stellen tegen de aangeslagen Raiders en vannacht gaan de Chiefs op bezoek bij de Chargers in een AFC West-onderonsje.

Er is overigens nog één tenslotte. De grootste kelderkraker van dit seizoen wordt zondagmiddag gespeeld in Jacksonville. Daar nemen de tandeloze Texans het namelijk op tegen de Meyer-loze Jaguars.

Heel veel succes in de vijftiende week van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool!

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 14
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 14

Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Robert Gauthier/Los Angeles Times

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen