Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Divisional Round

Na de Wild Card Round zagen we voor het eeerst een duidelijke top 3 in de Wicked Wood SportAmerika Football Pool. In de Divisional Round voorspelde Barry van Spronsen echter iedere wedstrijd fout. Daardoor springen Julius Groenendaal en Marc Mordang naar een gedeelde derde plek. De weekwinnaar was Jesse Harting. Hij was de enige die in deze knotsgekke ronde alle wedstrijden goed voorspelde. Niemand voorspelde de Bills@Chiefs totaalscore correct, alhoewel Frank Metsemakers (74) en Jeroen Polman (82) dichtbij waren.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na de Divisional Round
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na de Divisional Round

In de Divisional Round waren er nog 62 actieve deelnemers en daarvan had het grootste deel (34) slechts één of nul wedstrijden goed. Met overwinningen van de Bengals en 49ers waren er dan ook sowieso al twee verrassingen. Het duel tussen de Bills en Chiefs gold vooraf als — hoe ironisch — een coin toss. De Rams en Bucs leken vooraf ook in evenwicht, met een licht voordeel voor LA door blessures bij Tampa Bay. Deze verhoudingen lieten zich ook zien in de voorspellingen van de deelnemers aan de Football Pool. Ongeveer een derde (21) van de deelnemers zag Cincinnati winnen van Tennessee. Dat aandeel is een stuk groter dan de negen deelnemers die kozen voor de Niners tegen de Packers. Naar verwachting lagen de andere twee duels ook in onze Pool dichtbij elkaar. Van de verliezende teams genoot Buffalo (56,5%) namelijk een lichte voorkeur en deed Tampa Bay (40,3%) niet veel onder voor de Rams. Zo blijft het in de top van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool ongemeend spannend na de Divisional Round.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van de Divisional Round
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van de Divisional Round

VOORUITBLIK CONFERENCE CHAMPIONSHIP GAMES

Volgens velen is de Divisional Round het allermooiste NFL-weekend van het jaar. Underdogs laten van zich horen en teams stuwen elkaar naar grote hoogtes. Zo zagen we dit weekend Joe Burrow presteren in zijn eerste Divisional Round-optreden en haalden Josh Allen en Patrick Mahomes het allerbeste in elkaar naar boven. De Conference Championship Games zijn van een heel andere orde. De zenuwen nemen nog verder toe en voornamelijk de favorieten, Chiefs en Rams, hebben erg veel te verliezen. Immers, je staat op de drempel van de Super Bowl. Volgens de bookmakers zijn de Chiefs favoriet met zeven punten verschil en de Rams met drieënhalf. Het ligt dit weekend dus dichtbij elkaar, net als in onze football pool.

Heel veel succes met de Conference Championship Games! Lees hier meer over de prijzen en spelregels van dit seizoen.


Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Mark Lomoglio/AP Photo

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen