Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Championship Round

Nadat er vorige week een gedeelde derde positie was, is er nu een duidelijke top 3 in de Wicked Wood SportAmerika Football Pool. Marc Mordang had namelijk geen van de duels goed en zakt daardoor naar de vierde positie. Overigens had niemand beide duels correct, maar werd Jeroen Berkelaar de weekwinnaar door de totaalscore van Rams vs. 49ers (37) goed te voorspellen. Tot slot een eervolle vermelding voor Jacko Rink en Jesper Post. Ondanks dat zij geen duel goed voorspelden, hadden zij wel de totaalscore goed.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na de Championship Round
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na de Championship Round

De top 3 is na de Championship Round dus duidelijk in de Football Pool. Er is echter nog niets zeker, behalve dat Bob van den Berg eerste of tweede wordt en Robin Smeenge tweede of derde. Julius Groenendaal — op de derde positie — kan nog uit de top 3 vallen, afhankelijk van de resultaten van de deelnemers die nu op de vierde positie staan.

In week 21 was er niemand die beide duels goed had. Dat kwam vooral door de enorme verrassing van de Cincinnati Bengals tegen de Kansas City Chiefs. Slechts drie van de 59 deelnemers — Pim Siegers, Daan van der Pas en Bart Kohlen — verwachtten deze upset. Overigens was het vertrouwen in de underdog in de NFC Championship Game — de San Francisco 49ers — niet veel groter. Er waren maar 13 deelnemers die rekenden op een verrassing. Uiteindelijk kwam die upset dan ook niet uit, want de Rams maakten net iets minder fouten.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van de Championship Round
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van de Championship Round

VOORUITBLIK SUPER BOWL

Het Super Bowl affiche van dit seizoen is er een die slechts weinigen verwachtten. Dat komt voornamelijk door de aanwezigheid van de Cincinnati Bengals. De mannen uit Ohio wonnen in de voorgaande seizoenen in totaal slechts zes duels, maar bereikten desondanks de strijd om de Lombardi trophy in het huidige seizoen. Joe Burrow en Ja’Marr Chase bleken de voornaamste puzzelstukken die nog ontbraken. In de Super Bowl neemt Cincy het op tegen de Los Angeles Rams, eveneens het team met de #4 seed in hun Conference. De Rams hanteerden de laatste jaren een all-in beleid waarin draft picks en salary cap werden opgeofferd ten behoeve van een team vol grote namen. Neem bijvoorbeeld Jalen Ramsey, Von Miller, Matthew Stafford en Odell Beckham die de laatste jaren werden binnengehaald. LA lijkt ieder onderdeel van hun team goed bezet te hebben, maar de Bengals hadden daar al eerder maling aan tegen de Chiefs. Daarom zal de Super Bowl ook dit jaar razend spannend zijn.

Heel veel succes met de Super Bowl! Lees hier meer over de prijzen en spelregels van dit seizoen.


Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Jamie Squire/Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen