VIDEO: 1-on-1 met Geraldo Boldewijn

Boldewijn Miami
Het scheelde niet veel, of de NFL had in 2014 twee Nederlanders mogen verwelkomen op een NFL-roster. Destijds kregen Ricky Tjong-a-Tjoe en Geraldo Boldewijn bij respectievelijk de San Diego Chargers en de Atlanta Falcons de kans om een plek te veroveren op het 53-man roster.
Helaas kwam het door blessures voor beide heren niet zover, en met name voor Boldewijn was het extra zuur, omdat hij bij de laatste tien cuts hoorde van de Falcons. Vervolgens bleef het lang stil rond de 24-jarige wide receiver uit Amsterdam, totdat hij een paar maanden geleden een contract kreeg aangeboden van de BC Lions uit Canada.
Over dit, en nog veel meer, sprak Saman Alzahawi afgelopen zondag in Touchdown LIVE met Geraldo Boldewijn himself. Vanuit Boise, Idaho, vertelt hij ons iets meer over zijn eerste stappen in Amerika, zijn ervaring in Hard Knocks (waar de Falcons in 2014 aan meededen) en de toekomstplannen naar aanleiding van zijn tijd in Canada.

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen