TNF: Rams te sterk voor Seahawks

De Los Angeles Rams hebben de nederlaag tegen de Arizona Cardinals weggespoeld met een deugddoende zege tegen een andere divisierivaal. In Seattle hadden de Rams genoeg aan een sterke tweede helft om de Seahawks opzij te zetten. Peter Carroll en co zitten intussen met de handen in het haar, want quarterback Russell Wilson moest in de tweede helft het veld verlaten met een stevige blessure aan de vinger.

Beide ploegen hadden behoorlijk wat moeite om de motor aan te zwengelen in deze game. Pas in de achtste drive van de wedstrijd werden de eerste punten gescoord. Daarvoor zagen we maar liefst vier punts, een turnover on downs en twee intercepties. Het werd niet bepaald beter na die eerste score — een touchdown pass van Wilson naar D.K. Metcalf — en de defensies bleven domineren. Vlakbij rust hadden de Seahawks weliswaar de kans om een grotere voorsprong uit te bouwen, maar een touchdown van Lockett werd uitgewist door een (lichte) holding call op de O-line.

RAMS WORDEN WAKKER

De tweede helft vertelde een ander verhaal. Het moet een stevige pot koffie geweest zijn die de Rams offense geserveerd had gekregen, want na de rust lukte het plots wel om het veld over te steken. Matthew Stafford — tot dan toe onzichtbaar met minder dan honderd passing yards — vond nu wel zijn receivers. Met name Robert Woods kwam in deze wedstrijd eindelijk aan de oppervlakte. Hij ving in totaal twaalf ballen voor 150 yards. Het was in deze eerste drive na de pauze weliswaar DeSean Jackson die voor de grootste play zorgde. Hij ving een pass van 68 yards van Stafford bij 3rd and 10. Al gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat Jamal Adams absoluut niet vrijuit ging in de dekking.

Darrell Henderson liep uiteindelijk de touchdown binnen en bracht de Rams op voorsprong. Het team van Sean McVay zou niet meer omkijken. Een drive later was het opnieuw prijs met een touchdown-pass van Stafford op tight end Tyler Higbee. De Seahawks vonden geen antwoord. Al helemaal niet omdat bleek dat Russell Wilson geen 100% meer was. Tussen de twee touchdowns van de Rams door had Aaron Donald zich een weg gebaand naar Russell Wilson en hij raakte daarbij de werphand van de quarterback. De middelvinger van Wilson ging uit de kom. Hij probeerde het nog een drive vol te houden, maar de pijn was niet te harden.

Nadat Donald ook nog eens een sack haalde op Wilson, nam Carroll het besluit om hem van het veld te halen. De sack leverde Donald een nieuw record op trouwens. Geen Ram haalde ooit meer sacks dan Aaron Donald. De daaropvolgende punt van de Seahawks leverde overigens nog een spectaculair beeld op. Michael Dickson zag zijn eerste poging afgeblokt, maar kon de bal toch nog oppikken en trapte het leer alsnog 68 yards weg. Een schitterende play van de Australiër.

DAAR IS GENO SMITH

In het vierde kwart kwam Wilsons vervanger op het veld. Geno Smith — in 2013 nog een tweede ronde pick van de New York Jets en ware journeyman in de NFL — mocht uitzonderlijk nog eens zijn helm opzetten. De dertiger had sinds 2018 slechts negen passes gegooid en moest nu dus zijn team terug in de game brengen en dat lukte! Zijn eerste drive was meteen goed voor 98 yards en een touchdown. Een pass van 23 yards vond zijn weg naar DK Metcalf in de eindzone voor de score. Tegen alle verwachtingen in kregen de Seahawks-fans opnieuw hoop.

De Rams deden er alles aan om die hoop snel de kop in te drukken. Meteen na de touchdown van de Seahawks antwoordden Stafford en co met een eigen touchdown. Met een drive van 82 yards werd het veld overgestoken, waar Sony Michel vanop 2 yards de bal binnenliep om opnieuw de voorsprong uit te breiden. Geno Smith wilde echter van geen wijken weten. Een nieuwe goeie drive leverde een field goal op en na een stop van de Seahawks-defensie, kon de back-up zelfs voor de onwaarschijnlijke comeback gaan. Helaas ging het meteen mis. Smiths eerste pass ging richting Lockett, maar die gleed uit, waardoor Nick Scott zich naar de bal kon werpen en hem kon onderscheppen. Matt Gay knalde nog een field goal tussen de palen en bezegelde zo finaal het lot van de Seattle Seahawks, die met deze nederlaag onder .500 zakken.

Lees hier de previews van alle games dit weekend!

Coverfoto: Joe Nicholson/USA TODAY Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen