TNF – Seahawks hebben geen kind aan Rams

461739012
De Seattle Seahawks ontvingen vannacht hun divisie rivaal de Los Angeles Rams. De eerste wedstrijd in Los Angeles eindigde in een verrassende overwinning voor de Rams, in een spijkerharde wedstrijd en dat werd het vannacht ook. Bij winst winnen de Seattle Seahawks de NFC West divisie.
Drops
De Rams mochten beginnen en hun eerste serie eindigden in een three-and-out, toen Jared Goff werd gesackt door Frank Clark. De Seahawks wisten ook geen punten te scoren. Het gevoel begon te borrelen, dat dit ook weer een low scoring game ging worden.
In de tweede drive van Rams wist Goff zijn receiver Mike Thomas te vinden, diep door het midden achter de defensie van de Seahawks. Echter wist de receiver de bal niet vast te houden. De Rams kwamen toch tot de redzone en Goff vond zijn receiver Brian Quick in de endzone, maar ook hij liet de bal los. 
Op 4th-and-1 gingen de Rams ervoor en leken de first down binnen te halen via Todd Gurley, maar via een challenge van Pete Carrol werd dit teruggedraaid. De Seahawks marcheerden vervolgens naar de middellijn, einde eerste kwart.


Special punt
De Seahawks kwamen via een penalty in de redzone van de Rams. De ploeg uit LA wist de Seahawks tegen te houden, zelfs op 4-and-1, maar door een penalty werd het toch omgezet in een nieuwe set of downs. Op first down wist Russel Wilson wél te scoren door Luke Willson te bereiken. (7-0).
Na een hopeloze serie van de Rams, wilden ze via een fake punt toch de first down binnenhalen. Echter ging dit fout en wist punter Johnny Hekker niet zijn receiver te bereiken, door weer een drop. De bal was ook te kort geweest voor een first down. De Seahawks kregen hierdoor de bal op de Rams 30-yard line, maar konden slechts een field goal scoren. (10-0)
De Rams wisten voor het einde van de helft tot de 20-yard lijn te komen van de ‘Hawks, via plays op Kenny Britt en Todd Gurley, maar moesten genoegen nemen met een field goal. (10-3) De Seahawks besloten vervolgens thee te gaan drinken na twee run plays.


Geen interceptie
De Seahawks begonnen met balbezit en kozen duidelijk om meer de bal te gaan rennen met Thomas Rawls, maar werden rond de middenlijn weer gestopt door de sterke defensie van de Rams. Jared Goff begon de serie met een fumble en eindigde met een sack. Hopeloos oogde de aanval van de Rams.
In de volgende serie vond Wilson meteen zijn twee favoriete targets, Doug Baldwin en Jimmy Graham om vervolgens in de redzone van de Rams te belanden. Russel Wilson gooide op 1st-and-goal op het oog een interceptie, maar na een challenge werd dit niet bevestigd. De beslissing was discutabel en bleek een gamechanger te zijn geweest. Want twee plays later gooide Wilson dan toch de touchdown op Doug Baldwin. (17-3)
Jared Goff wist vervolgens wederom de aanval niet op gang te krijgen, waarna de gefrustreerde defensie van Rams weer op veld mocht. Zij konden niet voorkomen dat de Seahawks naar de middellijn konden komen. Einde derde kwart.


Hopeloos
Om de wedstrijd maar gelijk te beslissen besloot Wilson het vierde kwart te beginnen met een 57-yard touchdown pass naar Tyler Lockett. (24-3) De defensive line van de Rams wist Russel Wilson wel onder druk te zetten, maar werden niet geholpen door de secondary. De achterhoede kampt namelijk met heel veel blessures en waren op een gegeven moment toe aan hun vijfde en zesde cornerback.
De aanval van Rams wist ondanks dat de wedstrijd al gespeeld was, knap naar de andere kant van het veld te komen door passing plays door het midden. Na een spijkerharde hit van Richard Sherman op Goff, moest de quarterback de wedstrijd verlaten met een hersenschudding. Case Keenum was weer terug aan het roer. Op 4th-and-11 gingen de Rams er weer voor, maar zonder succes. Dit onderstreepte de hopeloosheid van de aanval van de Rams dit seizoen.
Er werd verder niet meer gescoord. De Seahawks toverden nog wel een fake punt uit de hoge hoed met Jon Ryan, die de middellijn wist over te steken om vervolgens een flinke hit te nemen.


Divisietitel
De Seahawks winnen de NFC West en kwalificeren zich voor de play-offs. Ze spelen nog twee wedstrijden tegen hun divisie rivalen en al uitgespeelde Arizona Cardinals en San Francisco 49ers. Ze zullen deze wedstrijden moeten winnen om een zo’n goed mogelijke uitgangspositie voor de play-offs te bemachtigen.

  1. klein slippertje van de redactie dat de bijbehorende foto niet van vannacht is, want waren die outfits van de seahawks gifgroen zeg….
    En die punter die zomaar tijdens de run de bal verliest, wat knullig zag dat er uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen