TNF Preview – Seahawks ontvangen dolende angstgegner

St. Louis Rams v Seattle Seahawks
De Seattle Seahawks zijn (wederom) op weg naar de play-offs, maar kregen afgelopen weekend wel een ongekende oorwassing van de Green Bay Packers. Aan de andere kant staan de Los Angeles Rams, die na een 3-1 start weer veroordeeld zijn tot een seizoen zonder betekenis wat afgelopen weekend uitliep op het einde van het tijdperk Jeff Fisher. En dus staan er twee rivalen tegen over elkaar die afgelopen weekend in de hoek lagen waar de klappen vielen.
tnf-preview-1
Exit Jeff Fisher moet Rams nieuwe impuls geven
De Rams zullen hun hoofdcoach van de afgelopen vijf jaar moeten missen terwijl ze al met een korte voorbereiding hebben te maken. Het is één van de hoofdredenen dat de Rams volgens de bookmakers een gigantische underdog in deze partij zijn. Want met het ontslaan van Fisher is de vraag in hoeverre er ten eerste verandering zal plaats vinden in deze wedstrijd, en ten tweede, of het niet de al korte voorbereiding heeft belemmerd.
Wat wel duidelijk is, is dat de Rams onder Jeff Fisher stil stonden. In geen enkel van de vijf seizoenen dat hij de eindverantwoordelijke was, waren de Rams relevant in de NFC West. Dit kwam voor een groot deel door een gebrek aan aanvallende efficiëntie. De verdedigingen stonden doorgaans goed, maar de ‘defensive-minded’ Fisher kon zijn offense nooit aan de praat krijgen. Sterker nog, het werd met de jaren zelfs slechter.
tnf-preview-3
Het enige pluspuntje in dit verhaal is dat Todd Gurley in 2015 de Rams een element gaf wat ze ook nog niet eerder hadden. Maar dit jaar is de tweedejaars runningback de eigenaar van één van de slechtste gemiddeldes in de NFL.
tnf-preview-4
De vraag is of met het verdwijnen van Fisher, Gurley zijn oude niveau zal weten te hervinden in een offense die een ernstig gebrek aan playmakers heeft.
Seahawks houden oog op thuisvoordeel
Waar de Rams nergens meer om spelen, staan de Seahawks ondanks de nederlaag van vorige week nog steeds fier aan kop in de NFC West. Als zij echter tijdens de aankomende play-offs een eventueel thuisvoordeel willen hebben, dan zal er vanaf deze week alleen nog maar gewonnen moeten worden.
d2-nfc-playoff-picture
Aangezien Detroit nog een zwaar schema heeft, met wedstrijden tegen de Giants en Packers in het verschiet, ligt de weg naar een mogelijke tweede plek, en daarmee een first round bye plus minstens één thuiswedstrijd, in het vizier van de Seahawks. Toch is het de vraag hoe sterk de ploeg nu is na de vernedering in Green Bay in week 14. Het was immers de eerste keer dat Russell Wilson en Pete Carroll met dubbele cijfers op de broek kregen sinds hun samenwerking vijf jaar geleden begon (!). Het herstel moet nu komen tegen een ploeg die de afgelopen jaren het slechtste in de Seahawks naar boven haalde…
tnf-preview-5
Ondanks dit alles is Seattle, waarschijnlijk vanwege het eerder genoemde ontslag van Jeff Fisher, de favoriet met zestien punten volgens de bookmakers in Las Vegas.
Onzichtbare Goff
Mochten de Rams hun verrassend sterke reeks tegen de Seahawks willen voortzetten, dan zal wel hun aanval beter moeten functioneren onder rookie Jared Goff. Waar Dak Prescott dit jaar de show steelt in Dallas, en Carson Wentz eerder dit jaar hetzelfde deed in Philadelphia, verliep de entree van Goff een stuk rustiger. De resultaten zijn immers niet daar, en vooralsnog ziet Goff eruit als een typische rookie.
tnf-preview-6
Vier wedstrijden, vier verliespartijen, en hoewel deze start beslist niet hoeft te betekenen dat Jared Goff nu al een flop is (Derek Carr verloor ook zijn eerste tien wedstrijden) zullen ze in Los Angeles toch jaloers omkijken naar Dak Prescott en zijn situatie in Dallas.
Maar vandaag zal meteen een goede test worden voor de allereerste keuze uit de NFL Draft. Want ondanks de zeperd van zondag, en het ontbreken van Earl Thomas, zal Goff niet snel een verdediging tegenkomen die meer druk zal kunnen uitoefenen dan die van Seattle. En aangezien beide ploegen in dezelfde divisie zitten, kan de California-alumnus beter vroeger dan later erachter komen hoe de verdediging van de Seahawks in elkaar steekt.
Conclusie
Ondanks de onderlinge geschiedenis, hebben de Rams simpelweg teveel problemen en lijken ze te disfunctioneel om een bedreiging te vormen voor Seattle. De Rams hebben hun coach ontslagen, spelen met een rookie quarterback en lijken in aanvallend opzicht geen match voor welke tegenstander dan ook.
De Seahawks missen hun defensieve leider in Earl Thomas, maar zullen genoeg kwaliteit hebben om de zeperd in Green Bay te doen vergeten, en de Rams nog verder in het moeras te duwen.
Uitslag: Seattle wint met 20-3

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen