WBC Update: Profar niet op 'verboden lijst' Texas Rangers

Jurickson Profar
Het is een gekend probleem voor de World Baseball Classic-organisatie. Niet iedereen is even blij met de interlands die zo vlak voor een MLB-seizoen worden afgewerkt. Al sinds de eerste editie is er daarom voorafgaand aan het toernooi een getouwtrek rond het vrijgeven van spelers te aanschouwen. In 2016 is Texas het strijdtoneel.
De Texanen zien hun sterkhouders namelijk niet graag aansluiten bij de nationale ploegen. Texas heeft te kampen met verschillende landen die naar de gunsten van de Rangers hengelen. Zo was pitcher Shin-Soo Choo één van de eerste spelers die een uitnodiging voor de WBC 2017 ontving. De Zuid-Koreaanse honkbalbond KBO maakte vorige maand als eerste land zijn roster bekend. Andere spelers die uitnodigingen ontvingen zijn Yu Darvish (Japan), Elvis Andrus, Roughned Odor, Martin Perez, Robinson Chirinos (allen Venezuela) Adrian Beltre (Dominicaanse republiek) en Jurickson Profar (Team Kingdom of the Netherlands).
Stokje voor steken
Het kwijtraken van zo veel spelers is de leiding van de Rangers echter te gortig. Volgens verschillende media plannen de mannen op kantoor in Arlington daarom een tegenaanval. De Rangers zijn van plan om vrijdag een bezwaarschrift in te dienen bij de MLB. In dat document staan naar verluidt de namen Choo, Darvish, Chirinos en Andrus.
Dit zou betekenen dat het viertal straks in maart toch niet tijdens het landenevenement dat op de verschillende continenten plaatsvindt zal schitteren. Een belangrijke reden die de Rangers aandragen is de korte tijd tussen de finale op 22 maart en de opening van het Rangers-seizoen op 3 april. Wetende dat teams als Japan en Dominicaanse Republiek vaak tot het finaleweekend reiken zouden de Rangers geen kans hebben hun line-up ingespeeld te laten raken.
Blessureleed
Als belangrijkste argument dragen de Rangers de blessurehistorie van het viertal aan. Alle spelers op de lijst hebben veel last gehad van blessureleed. Andrus leed bijvoorbeeld aan een hernia terwijl ook de pitchers lang met armblessures moesten toekijken.

In dat licht is het opvallend dat de Rangers geen probleem lijken te hebben met het vrijgeven van Jurickson Profar. De Antiliaan ging vorige maand al met Team Kingdom of the Netherlands op tournee door Japan voor een voorbereidingstrip. Profar heeft de afgelopen jaren eveneens veel blessureleed gekend met slepende schouderblessures.
Foto: Freek Bouw/Phrake Photography

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen