TNF: Commanders winnen van tandeloze Bears

Amazon heeft dit seizoen nog niet enorm veel plezier beleefd aan hun miljardendeal om de rechten op Thursday Night Football te kopen. Na het debacle van vorige week in Denver, leverden deze week de Chicago Bears en de Washington Commanders een erg matige pot football op. Uiteindelijk trokken de Commanders aan het langste eind en brachten ze zo een einde aan een losing streak die al vier wedstrijden aanhield.

Deze affiche sprak voor weinig mensen tot de verbeelding en in de eerste helft bewezen beide teams dat de scepsis vooraf meer dan terecht was. Even leek het er zelfs op dat we zouden afstevenen op een brilscore bij de rust, maar de Commanders konden alsnog drie puntjes op het scorebord krijgen met een field goal van Joey Slye. De Bears hadden nochtans de beste kansen in de eerste helft, met twee drives die de redzone haalden. In het eerste kwart geraakten de Bears tot op de zes yardlijn van de Commanders, waar Justin Fields een bal op de helm van d-lineman Efe Obada wierp. De bal katapulteerde de lucht in en het was Jonathan Allen die het leer opving voor de interceptie. In het tweede kwart geraakten Fields en co zelfs tot op de één yardlijn, maar de defensie van Washington stond pal en forceerde een turnover on downs.

Lichte beterschap in de tweede helft

Na de koffie leek het wat beter te gaan met de wedstrijd. Er werd slechts drie keer gepunt, tegenover maar liefst zeven keer in de eerste helft. Justin Fields kon de Commanders pijn doen met zijn benen -hij was de beste rusher van zijn team met 88 yards- en vond ook steeds vaker zijn receivers. In de eerste drive van Chicago na de rust, lanceerde Fields een beauty van 40 yards naar de eindzone, waar Dante Pettis de bal ving voor een touchdown.

Eindelijk waren de Bears, ten slotte toch de thuisspelende ploeg, gelanceerd, zou je denken. Maar de Commanders klampten aan en scoorden zelf een touchdown in het vierde kwart. Rookie Velus Jones had de Commanders uitstekende veldpositie gegeven door een punt mis in te schatten en uit zijn handen te laten vallen. Brian Robinson Jr. nam het geschenk met plezier uit en scoorde de eerste touchdown uit zijn carrière. Een ongelooflijke prestatie, wetende dat Robinson minder dan twee maanden geleden een kogel in het been kreeg bij een overval.

Commanders winnen ondanks Wentz

De score van de rookie Robinson bleek de beslissende te zijn. De Bears gingen er nog twee keer voor op 4th down, maar twee keer ging het mis. Bij de laatste poging, in de slotminuut van de game, gooide Fields de juiste pass naar Darnell Mooney, die de bal weliswaar even in handen hand binnen de eindzone, maar daar terug uitgeduwd werd -terwijl hij nog in de lucht hing- door Benjamin St-Juste.

Dat de Commanders uiteindelijk de zege over de streep trokken, mag best verrassend genoemd worden, gezien de offensieve prestaties van het team. Collectief haalden ze maar liefst 178 yards minder dan de Bears. En zeker door de lucht was het op z’n zachtst gezegd dramatisch. Carson Wentz voltooide 12 passes en strandde daarmee op 99 passing yards. Hij werd bovendien drie keer gesackt en is daarmee intussen de vaakst gesackte quarterback van de NFL. De vraag begint zich stilaan luider en luider te stellen: hoe lang krijgt Wentz nog het vertrouwen van coach Ron Rivera?

Maar een win is een win en de Commanders weten na vier weken eindelijk opnieuw wat winnen is. De Bears blijven achter met een kater en zullen zich afvragen hoe ze in ’s hemelsnaam deze game ooit konden verliezen.


De previews van de overige games van Week 6, die vind je hier!

Coverfoto: Katherine Frey/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen