ALDS: Astros verslaan M’s opnieuw, pakken 2-0 voorsprong

Afgelopen nacht stond game 2 van de American League Division Serie tussen de Houston Astros en Seattle Mariners op het programma. Eerder in de week had Houston game 1 gewonnen, dankzij een knappe comeback (vijf runs in de laatste twee innings). Ook in game 2 bleken de Texanen in eigen huis te sterk voor de Mariners. Houston is nog maar één zege verwijderd van de volgende ronde.

ASTROS OPENEN SCORE

De Houston Astros slaagden er in game 2 als eerste in om een run over de thuisplaat te brengen. Op het werpen van Mariners ace Luis Castillo sloeg Kyle Tucker in de tweede inning een homerun over de hekken in het rechtsveld. Castillo liet zich door de homerun niet van de wijs brengen. In de derde inning zette de Dominicaanse werper drie achtereenvolgende slagmensen aan de kant met drie slag.

SEATTLE RALLIES BACK

Met wat hulp van de Astros, deden de Mariners in de vierde inning aanvallend iets terug. Astros werper Framber Valdez gaf Eugenio Suarez een vrije loop naar het eerste honk. Mitch Haniger bracht vervolgens met een mooie double Suarez naar het derde honk. Met het tweede en derde honk bezet sloeg Carlos Santana een slappe bal die belandde bij werper Valdez. In een poging om de uit op thuis te maken, wierp Valdez de bal richting de catcher. De aangooi was echter onzuiver, waardoor Suarez veilig de thuisplaat bereikte. Daar bleef het niet bij, want Dylan Moore bracht met een RBI-single ook Haniger over de thuisplaat. Zodoende kwam Seattle op een 1-2 voorsprong. Ondanks enkele dreigende momenten op de honken, bleef het in deze wedstrijd bij deze twee runs voor de Mariners.

WEDEROM HOMERUN ASTROS

In de zesde inning heroverden de Houston Astros de voorsprong in de wedstrijd. Opnieuw was het een homerun, maar dit keer van een andere outfielder. Yordan Alvarez sloeg zijn tweede homerun van de serie. Jeremy Pena was eerder in de inning dankzij een honkslag op de honken gekomen, waardoor twee runs werden bijgeschreven bij de Astros, 3-2

PENA SCOORT NOGMAALS

Na zeven innings haalde Mariners manager Scott Servais Luis Castillo (7 IP, 5 H, 3 R, 7 K’s) van de heuvel. Andres Munoz was zijn vervanger. Munoz gaf een vrije loop aan Jeremy Pena en een intentional walk aan Yordan Alvarez. Alex Bregman nam plaats in het slagperk en gaf de bal een mooie tik naar het rechtsveld. Pena racete als een haas over de honken en bereikte met een head first slide de thuisplaat, 4-2. De sterke slagploeg van de Astros liet zo blijken over weinig gaten te beschikken.

ASTROS CLOSE IT OUT

Dusty Baker overhandigde in de negende inning de bal aan closer Ryan Pressly om de wedstrijd uit te gooien. Pressly stond weliswaar nog twee honklopers (vier wijd en een honkslag) toe, maar hield de Mariners van het scoren af en kreeg de save. Door de 4-2 overwinning staan de Astros nu op een 2-0 voorsprong in de ALDS.

UP NEXT

De serie verplaatst van Houston naar Seattle. Op zaterdagavond (22:07 Nederlandse tijd) staat game 3 van de serie op het programma. De Astros hebben nog één overwinning nodig in de best-of-five serie om de Mariners uit te schakelen. Lance McCullers Jr. (4-2, 2.27 ERA, 3.49 FIP) is de startende werper voor de Astros. Namens de Mariners begint George Kirby (8-5, 3.39 ERA, 2.99 FIP) aan de wedstrijd als werper.

(coverfoto: twitter.com/astros)

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen