TNF: Colts halen Jets van roze wolk

Bij de aankondiging van de kalender voor het komende NFL-seizoen, was de Thursday Night Football game van Week 9 niet meteen een game die tot de verbeelding sprak. Toch was er deze week wel wat opwinding in aanloop naar de clash tussen de Indianapolis Colts en de New York Jets. Bij de Jets startte namelijk ene Mike White als quarterback. De vervanger van Zach Wilson beleefde een sprookje vorige week toen hij zijn team met meer dan 400 yards naar de zege leidde tegen de Bengals. Helaas voor White en de Jets duurde het sprookje slechts enkele dagen. De Colts zetten de Jets netjes met beide voetjes op de grond en haalden een simpele en overtuigende zege.

Het was hard ontwaken voor de Jets-fans. Want hun nieuwe held, Mike White, deed het weliswaar aardig in het eerste kwart van de game, maar hij moest aan het einde ervan het veld verlaten met een blessure aan de voorarm. Net daarvoor had hij nog een mooie drive in elkaar gebokst die eindigde in een touchdown-pass naar Elijah Moore. Die touchdown had de Jets op gelijke hoogte gebracht met de Colts, die eerder hadden gescoord via Nyheim Hines.

COLTS LOPEN WEG

Na de blessure van Mike White ging het plots snel bergaf voor de Jets. De Colts zetten de turbo aan en liepen — letterlijk — weg bij de Jets. Jonathan Taylor en Hines liepen de Jets-defensie aan flarden. Ze zouden samen maar liefst 246 rushing yards verzamelen. Voor de rest van het tweede kwart — alsook het derde kwart — deed de Colts-offense wat het wilde. Jonathan Taylor scoorde twee rushing touchdowns, waarvan vooral de eerste opviel. Taylor ontweek een aantal tackles en zette een run van 78 yards neer tot helemaal in de endzone. Het leek wel alsof de Jets-defense niet was komen opdagen.

Ook quarterback Carson Wentz deed meer dan zijn duit in het zakje. Hij stond comfortabel in de pocket die zijn O-line hem bezorgde en gooide drie touchdowns. Wentz voltooide 22 uit 30 passes en haalde daarmee 272 passing yards. Het lijkt erop alsof Wentz zich meer en meer op zijn gemak voelt in Indianapolis. Niet dat de Jets-defensie hem veel in de weg legde donderdagnacht. De offensive line van de Colts domineerde de D-line van de Jets.

JOSH JOHNSON IN GARBAGE TIME

Intussen was journeyman Josh Johnson Mike White komen vervangen als quarterback. Toen de Colts in het derde kwart eindelijk de voet van het gaspedaal haalden, mocht Johnson zijn statistieken nog serieus opvijzelen. Hij gooide 317 passing yards en drie touchdowns. Eén van die touchdowns viel in de handen van rookie Elijah Moore, het enige lichtpuntje bij de Jets. De 35-jarige Johnson — die in zijn carrière al langs 13 teams passeerde — eindigde zijn wedstrijd met een interceptie door Bobby Okereke. Een kleine smet op een anders statistisch aardig blazoen.

De finale score bedroeg uiteindelijk 30-45, al was het nooit zo close als de score misschien doet vermoeden. De eindstand was wel een leuk extraatje voor de fans van geschiedenis en statistiek. Deze score was namelijk alweer de 1.069e unieke score in de NFL. Scorigami!


Benieuwd naar de voorspellingen voor de rest van de games komend weekend? Je vindt ze hier!

Coverfoto: Michael Conroy/The Associated Press

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen