TNF: Chiefs winnen thriller tegen Chargers

De Kansas City Chiefs hebben definitief de macht gegrepen in de AFC West. In een rechtstreeks duel om de eerste plaats met de Los Angeles Chargers, trok het team van Andy Reid aan het langste eind. De game kondigde zich voor de eerste kick-off al aan als spannend en dat werd ook bewaarheid. De Chiefs wonnen pas na overtime. De Chargers -en dan vooral coach Brandon Staley- zullen met een bijzonder bitter gevoel wakker worden vandaag. Ze kregen genoeg kansen om de wedstrijd af te maken, maar lieten dat na. De Chiefs daarentegen zijn helemaal terug na alweer de zevende zege op een rij.

Al in de eerste momenten van de wedstrijd lieten de Chargers zien dat het ze menens was in deze rivalenstrijd. Andre Roberts bracht de bal bij de eerste kick-off al meteen 75 yards terug in het veld. De Chargers kregen een kans om te scoren, maar Staley koos ervoor om bij de eerste 4th down er meteen voor te gaan, zonder succes. Het zou niet voor het laatst zijn dat dit scenario zich zou herhalen. De Chiefs antwoordden met een fantastische drive van 13 plays die wel in een touchdown eindigde. Full back Michael Burton kreeg de bal en stormde de eindzone in voor zes punten.

GEMISTE KANSEN BIJ DE CHARGERS

Het leek hierna helemaal de verkeerde richting uit te gaan voor de Chargers nadat een afgeweken bal van Justin Herbert werd onderschept door Anthony Hitchens. De Chargers-defensie rechtte echter de rug en zou tot het vierde kwart geen touchdown meer toelaten van de Chiefs. Intussen leek ook de offense van de Chargers onder stoom te zijn gekomen. Na de interceptie leverden de zeven daaropvolgende drives allemaal een scorekans op. Vier van die zeven drives leverden touchdowns op, maar de drie andere drives helemaal niets.

Dat kwam omdat Brandon Staley niet één keer voor een field goal ging. Hij wilde de Chiefs tegen het canvas meppen en dus ging hij ervoor; bij elke 4th down op de helft van de Chiefs. Vijf keer gingen de Chargers voor een conversie op 4th down en slechts twee keer leverde het ook effectief een nieuwe eerste poging op. Bovendien verloor Joshua Kelley ook nog eens de bal toen hij op de doellijn over de Chiefs D-line wilde springen voor een touchdown. Kansen genoeg dus voor de Chargers om punten op het bord te zetten. Wanneer je dat echter nalaat, kan je wel eens het deksel op de neus krijgen.

DE SUPERSTERREN VAN DE CHIEFS STAAN OP

Waar de Chargers hun kansen verkwanselden, grepen de Kansas City Chiefs ze met beide handen. Na de eerste touchdown sputterde de motor van Patrick Mahomes — hij verloor een fumble en gooide een interceptie — maar hij schakelde dankzij Tyreek Hill en Travis Kelce vier versnellingen hoger en stoof naar een late comeback. Mahomes gooide maar liefst 410 passing yards, waarvan Tyreek Hill er 148 ving en Travis Kelce een duizelingwekkende 191. 105 van die yards kwamen after the catch voor Kelce. Hij was gewoon niet af te stoppen door de verdedigers. Hill en Kelce waren ook nog eens goed voor een touchdown in de reguliere speeltijd. Met nog een minuut op de klok hingen de Chiefs de bordjes gelijk na een drive van 75 yards. De Chiefs-offense is de kneepjes van het vak dus toch nog niet verleerd.

De game ging naar overtime en daarin wonnen de Chiefs de toss. Patrick Mahomes was opnieuw aan zet dus. De voormalige MVP had slechts 1 minuut en 15 seconden nodig om de wedstrijd de beslissen. Zes plays, waarvan een pass van 27 yards naar Kelce, een pass van 14 yards naar Hill en nog eens een pass van 34 yards naar matchwinnaar Travis Kelce, waren voldoende om de zege binnen te halen. Kelce zette bij die laatste play drie verdedigers in de wind en buffelde de bal over de doellijn voor de overwinning.

Een zevende zege op rij dus voor de Chiefs, waarmee ze zich ook op een voorlopige eerste plaats in de AFC nestelen. De AFC West lijkt zo goed als binnen, tenzij ze de komende drie games nog helemaal de pedalen verliezen. De Chargers moeten na dit verlies opnieuw achter zich kijken. Niet minder dan vier teams kunnen dit weekend namelijk naast hen komen te staan in de ultraspannende race naar de play-offs.


Benieuwd hoe het er in de overige vijftien wedstrijden aan toe zal gaan? Lees de previews voor Week 15 hier!

Coverfoto: Robert Gauthier/Los Angeles Times

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen