TNF: Bears winnen eindelijk weer eens

Het heeft 346(!!) dagen geduurd, maar de Chicago Bears hebben een wedstrijd gewonnen. Tijdens TNF maakten Justin Fields en D.J. Moore vakkundig gehakt van de kansloze defense van de Washington Commanders.

Afgelopen weekend leek de eerste Bears overwinning in maanden er al aan te komen, maar verloor Chicago uiteindelijk van de Broncos. Wat toen opviel was dat Justin Fields ineens wel leek te kunnen passen. Die vorm trok hij door naar afgelopen donderdagnacht. Elke drive in de eerste helft leverde punten op voor de Bears. In 5 drives was de offense goed voor 3 touchdowns (2x D.J. Moore, 1x Cole Khmet) en 2 field goals. De Washington offense kon hier alleen een field goal tegenover stellen. De tussenstand was dan ook een zeer overtuigende 27-3 voor Chicago.

Commanders komen niet meer in de buurt

In de tweede helft wisten de Commanders de achterstand te verkleinen, maar de wedstrijd werd nooit meer echt spannend. In de eerste drive naar rust ving Logan Thomas een touchdown van Sam Howell. Hier voegde Washington nog een field goal en een touchdown aan toe, waardoor de stand 11 minuten voor het einde van de wedstrijd 30-20 was. De Commanders misten nog een field goal, waarna de Bears in de daaropvolgende drive de wedstrijd in het slot gooiden. Moore ving zijn derde touchdown van de wedstrijd. Hij was daarnaast ook nog eens goed voor 230 receiving yards. De defense van Washington, die er op papier goed uitziet, wist zich geen raad met het duo Fields en Moore. Daar tegenover stond Howell, die deze wedstrijd 5 keer gesackt werd. De quarterback van de Commanders ligt on pace om in totaal 99 keer gesackt te worden dit seizoen, wat een record zou betekenen.

Met deze overwinning van de Bears zijn de Carolina Panthers het laatste overgebleven team dat nog op 0 overwinning staat. De Commanders zakken naar 2-3 en beginnen het zicht op de Cowboys en de Eagles definitief te verliezen in de NFC East.