Thursday Night Football: Ravens winnen slag om het noorden

Eindelijk kreeg de crew van Amazon Prime Video nog eens een echte topper om uit te zenden voor Thursday Night Football. De Cincinnati Bengals gingen op bezoek bij de Baltimore Ravens in een AFC North-clash. Vooraf kondigde deze partij zich aan als een kraker die de verdere waardeverhoudingen in de divisie zou gaan bepalen. Helaas werd de game door een aantal blessures onthoofd.

Al in de eerste drive van de wedstrijd ging een topspeler neer. De Baltimore Ravens staken het hele veld over, maar in de redzone bleef tight end Mark Andrews liggen na een tackle van Logan Wilson. Andrews had in de drive nog twee ballen gevangen voor 23 yards, maar hij zou niet meer terugkeren. Meer zelfs, coach John Harbaugh vertelde na de wedstrijd dat Andrews wellicht de rest van het seizoen zal missen met een enkelblessure. De Ravens wisten wel de drive nog af te maken met een touchdown van Gus Edwards.

Hierna namen de Bengals het over. Offensief leidde Joe Burrow zijn team meermaals over het veld. Evan McPherson scoorde een field goal, maar trapte er ook één naast de palen. Burrow gooide halverwege het tweede kwart een touchdown-pass naar running back Joe Mixon. Mixon zou één van de belangrijkste offensieve wapens van de Bengals worden in deze game, met 100 scrimmage yards en een touchdown.

BURROW VALT UIT

Na deze touchdown-drive sloeg het noodlot echter toe bij de Bengals. Joe Burrow had iets in zijn hand gevoeld en moest naar binnen. Hij bleek een verstuikte pols te hebben opgelopen. Enter Jake Browning. De 27-jarige Browning werd al in 2019 gedraft (toen door de Minnesota Vikings) maar had nog nooit één pass geworpen in de NFL. Nu mocht hij proberen om in en tegen Baltimore de meubelen te redden. Browning deed het verdienstelijk, maar het was duidelijk dat het volledige team -ook de defense- aangedaan was van het verlies van hun leider. Voor de rust scoorden de Ravens nog twee touchdowns. Twee passes van Lamar Jackson naar respectievelijk Nelson Agholor en Rashod Bateman leverden Baltimore nog 14 punten op voor de koffie.

Na de rust konden de Bengals geen vuist meer maken. De Ravens schakelden over naar de running game en hielden een stevige grip op de game. Met nog twee field goals van de automatische Justin Tucker en een tweede touchdown van de Gusbus Gus Edwards liep de score nog verder op. Jake Browning vond nog een beetje troost in zijn allereerste NFL-touchdown, een goeie pass naar Ja’Marr Chase. Met de zege behouden de Ravens alvast de leiding in de AFC North. De Bengals zakken naar .500 en mogen zich stilaan echt zorgen beginnen maken over hun play-offkansen. Zeker als de polsblessure van Joe Burrow ernstig zou zijn.


Overbrug het lange wachten op zondagavond met onze previews van Week 11 en onze wekelijkse NFL Power Rankings!

Coverfoto: Patrick Smith/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen