NFL Power Rankings: de trieste afgang in New York

Of ze nu de naam New York voeren terwijl ze er niet spelen, of wel in de staat New York spelen, maar een andere naam hebben, het gaat niet goed met football in New York. Zowel de Jets, de Giants als de Bills gingen onderuit. En zeker niet voor het eerst dit jaar. De verwachtingen waren in alle gevallen hoog, de prestaties teleurstellend. Tot nu toe. Wat dit voor de Power Rankings betekent? Dat lees je hieronder.

SportAmerika NFL Power Rankings Philadelphia Eagles
1. (1) Philadelphia Eagles

De Eagles gingen als koploper in de league de bye-week in. Nu wachten er vijf loodzware wedstrijden (Chiefs, Bills, 49ers, Cowboys, Seahawks). Voordeel voor de Eagles: voor deze teams is het ook geen pretje om tegen Philly te moeten spelen.

SportAmerika NFL Power Rankings Kansas City Chiefs
2. (3) Kansas City Chiefs

De bye week gaf Travis Kelce de kans eens bij Taylor Swift te gaan kijken in plaats van andersom. Het tekent het seizoen van Kansas City vooral, omdat het spel nog niet echt zo goed is dat het hier constant over gaat. Aangezien alle ploegen in de AFC dit jaar wat tegenvallen, lijken de Chiefs desondanks de favoriet voor de conference.

SportAmerika NFL Power Rankings Dallas Cowboys
3. (5) Dallas Cowboys

De Cowboys zien er bij vlagen zeer gevaarlijk en compleet uit. Zo volgde er opnieuw een indrukwekkende, ruime zege op de Giants. Teams uit New York liggen Dallas goed. Het is dat ze vorige week van de Eagles verloren, anders was dit zeker de nieuwe koploper in de Power Rankings geweest.

SportAmerika NFL Power Rankings Baltimore Ravens
4. (2) Baltimore Ravens

Elke keer als je denkt dat de Ravens een titelkandidaat zijn, vallen ze weer door de mand. Nu door compleet in te storten in de thuiswedstrijd tegen de Browns. Wat is nu het echte gezicht van Baltimore?

SportAmerika NFL Power Rankings San Francisco 49ers
5. (9) San Francisco 49ers

Na drie nederlagen op rij zagen we eindelijk de echte 49ers weer terug. Nu is het alleen afwachten of ze dit niveau en deze fitheid ook vast kunnen houden. Want een bye week om te herstellen zit er voorlopig niet meer in.

SportAmerika NFL Power Rankings Detroit Lions
6. (8) Detroit Lions

Het was misschien wel de wedstrijd van het jaar. De Chargers en Lions gingen tot de slotseconde gelijk op. Uiteindelijk trokken de Lions aan het langste eind. Als de ploeg van Jared Goff ook dit soort wedstrijden gaat winnen, mag de ploeg echt gaan denken aan de nr. 1 seed in de NFC.

SportAmerika NFL Power Rankings Miami Dolphins
7. (6) Miami Dolphins

Fantastisch tegen de kleintjes, teleurstellend tegen de topteams. Dat is de samenvatting van de eerste seizoenshelft van de Dolphins. Gelukkig voor Miami komen ze de komende vijf weken alleen mindere teams tegen. Ideaal om een play-offplek te pakken voor het schema weer moeilijk wordt.

SportAmerika NFL Power Rankings Cleveland Browns
8. (10) Cleveland Browns

Het seizoen is voorbij voor Deshaun Watson. Dat in een week dat hij zich door zijn blessure heen leek te bijten. Het goede gevoel van de zege op de Ravens is nu alleen wel weer weg. Want of de defensie alleen goed genoeg is om een play-offplek in de AFC af te dwingen? Die kans lijkt niet heel groot.

SportAmerika NFL Power Rankings Jacksonville Jaguars
9. (7) Jacksonville Jaguars

Verliezen van de 49ers is geen schande. Om dat na een bye week in eigen huis met 34-3 te doen wel. De Jags leken de divisie voor het oprapen te hebben, maar zullen nog flink aan de bak moeten. Komende twee weken wachten de Titans en Texans, daarna kan wel eens duidelijk zijn hoe de divisie eruit gaat zien.

10. (4) Cincinnati Bengals

Het lek leek boven en de Bengals leken ineens weer de topfavoriet voor de AFC. Maar toen gooide Joe Burrow twee intercepties en werd er thuis verloren van de Texans. De ploeg is terug op aarde. Het eerste doel moet maar eens worden het halen van de play-offs, vooraleer er opnieuw over meer gedacht mag worden.

SportAmerika NFL Power Rankings Pittsburgh Steelers
11. (13) Pittsburgh Steelers

Horen de Steelers bij de vijf beste ploegen in de AFC? Natuurlijk niet! Toch staan de Steelers op die plek en hijgen ze de Ravens in de nek om de leiding in de AFC North. Er is een nieuw meesterwerk van Mike Tomlin in de maak.

SportAmerika NFL Power Rankings Houston Texans
12. (15) Houston Texans

Zelfs na een wedstrijd met drie turnovers neemt de MVP-buzz rond C.J. Stroud toe. Het geeft twee dingen aan: 1. Om zijn fouten heen doet hij veel goed. 2. In de rest van de league is er niemand anders die er echt bovenuit lijkt te steken. MVP is misschien wat te veel gevraagd, maar deze Texans mogen wel echt aan de play-offs gaan denken.

SportAmerika NFL Power Rankings Seattle Seahawks
13. (16) Seattle Seahawks

De Seahawks staan gelijk met de 49ers in de divisie, maar niemand zal de ploeg van Pete Carroll een serieuze kans geven de divisie te winnen. Daarvoor overtuigt het ook in zeges te weinig. In de komende vijf weken (Rams, 2x 49ers, Cowboys, Eagles) zal blijken hoe terecht dit is.

SportAmerika NFL Power Rankings Minnesota Vikings
14. (17) Minnesota Vikings

De Vikings leken dit seizoen al meerdere keren dood en begraven. De slechte start, de blessures van Justin Jefferson en Kirk Cousins. Toch staat de ploeg er nog steeds, dankzij Joshua Dobbs. JJ zou zondag zo maar eens zijn rentree kunnen maken. Krijgt het sprookje van vorig jaar toch nog een vervolg?

SportAmerika NFL Power Rankings Buffalo Bills
15. (11) Buffalo Bills

Een van de grootste tegenvallers van dit seizoen. Niet voor het eerst dit seizoen deden de turnovers de ploeg uit de staat New York de das om. Tegen de Broncos waren het vier stuks, met een krappe nederlaag als gevolg. Het ligt dicht bij elkaar in de AFC, maar op dit moment staat Buffalo op plek tien. Er ligt nog veel werk op de plank om de play-offs nog te halen.

SportAmerika NFL Power Rankings Denver Broncos
16. (20) Denver Broncos

Wie is deze Russell Wilson en waar was hij het afgelopen anderhalf jaar? Wilson lijkt nu al twee weken op rij op de QB die de Broncos uit Seattle verlosten. Zelfs met drie zeges op rij is de weg naar de play-offs nog lang, maar als je achter elkaar van de Chiefs en de Bills kan winnen dan kun je iedereen verslaan.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Chargers
17. (12) Los Angeles Chargers

Wanneer gaat Justin Herbert eens een grote wedstrijd winnen? Of een semi-grote wedstrijd als die van zondag tegen de Lions? De cijfers en de punten in de aanval zijn er wel, maar het lijdt niet tot overwinningen. De play-offkansen hangen inmiddels aan een zijden draadje.

SportAmerika NFL Power Rankings New Orleans Saints
18. (14) New Orleans Saints

Uiteindelijk gaan de Saints de NFC South wel winnen. Toch? De ploeg heeft sowieso de meeste kwaliteit in de opnieuw zwakste divisie in de league. Het zou alleen wel lekker zijn als ze daar ook eens naar gaan spelen. De deur voor de Bucs en Falcons blijft zo onnodig open staan.

SportAmerika NFL Power Rankings Tampa Bay Buccaneers
19. (23) Tampa Bay Buccaneers

De Bucs hebben nog steeds een matig team dat niets te zoeken heeft in de play-offs. Maar ja, de regels zorgen er nu eenmaal voor dat er een ploeg uit de NFC South mee mag doen. Dus waarom niet Tampa? Na de uitwedstrijd bij de Niners komen er een aantal wedstrijden op rij aan die de Bucs zelfs een winning record kunnen geven.

SportAmerika NFL Power Rankings Las Vegas Raiders
20. (26) Las Vegas Raiders

Dat de problemen van de Raiders bij Josh McDaniels lagen, lijkt dit keer niet overdreven. Interim coach Antonio Pierce won ook zijn tweede wedstrijd als eindverantwoordelijke. Maar goed, nu maar eens winnen van een ploeg die niet uit New York komt. Dat is sowieso een lastigere opgave.

SportAmerika NFL Power Rankings Los Angeles Rams
21. (19) Los Angeles Rams

Matthew Stafford is ervan overtuigd dat hij kan spelen met zijn duimblessure waarmee hij de wedstrijd tegen de Packers miste. Ze zullen hem nodig hebben, want L.A. moet een flinke eindsprint inzetten om nog mee te doen om de play-offs.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Jets
22. (18) New York Jets

Aaron Rodgers doet zijn best om half december weer op het veld te staan. Zach Wilson probeert nog wat langer de starter te blijven door ervoor te zorgen dat de Jets dan uitgeschakeld zijn voor de play-offs. In een cruciaal duel tegen de Raiders wist hij zijn ploeg weer niet naar een touchdown te leiden, waardoor de play-offs in New York steeds verder uit zicht raken.

SportAmerika NFL Power Rankings Indianapolis Colts
23. (24) Indianapolis Colts

Een week na een van de mooiste wedstrijden in Europa (Chiefs – Dolphins) kregen de fans Colts-Patriots voorgeschoteld. De Colts waren dan nog wel het minst slecht. De 10-6 zege houdt Indy wel in de brede middenmoot in de AFC. Gebruiken ze de week rust voor een onverwachte play-offpush?

SportAmerika NFL Power Rankings Washington Commanders
24. (21) Washington Commanders

De Commanders kunnen hun blik wel op volgend seizoen gaan richten. Ron Rivera zal het hier niet mee eens zijn, maar dat is omdat hij geen deel uit zal maken van de toekomst van de club. De beste spelers zijn van de hand gedaan. Nu is het alleen nog kijken of Sam Howell potentie genoeg heeft voor een nieuwe kans.

SportAmerika NFL Power Rankings Atlanta Falcons
25. (25) Atlanta Falcons

De Falcons zullen hun weekje vrij met een rotgevoel zijn ingegaan. Want waarom moest Kyler Murray uitgerekend tegen hen zijn rentree maken? Wedstrijden tegen ploegen als de Cardinals moeten de Falcons echt winnen om deze divisie naar zich toe te trekken. En voor Arthur Smith om zijn baan te houden.

SportAmerika NFL Power Rankings Tennessee Titans
26. (22) Tennessee Titans

Will Levis was na zijn debuut de lieveling van de NFL. Maar dat duurde precies één week, want daarna is hij toch wel ver teruggevallen. Qua resultaten maakt het niet zo veel meer uit. De trade van Kevin Byard gaf aan dat de Titans dit jaar wel opgegeven hebben. Kunnen de Titans de toekomst in met Levis?

SportAmerika NFL Power Rankings Arizona Cardinals
27. (31) Arizona Cardinals

Met maar twee overwinningen en acht nederlagen is het lastig om te spreken van een goed seizoen tot nu toe. Maar de ploeg heeft veel strijd laten zien en heeft het goede ploegen lastig weten te maken. In tegenstelling tot andere teams (hallo Giants!). Nu is het aan Kyler Murray om ervoor te zorgen dat de Cards niet in de positie zijn om te denken aan een nieuwe QB in de draft.

28. (27) Chicago Bears

Justin Fields komt zondag weer terug. Zeven wedstrijden heeft de jonge quarterback om de clubleiding te overtuigen dat hij de man voor de toekomst is in Chicago en dat ze Caleb Williams niet nodig hebben. Geen eenvoudige opgave.

SportAmerika NFL Power Rankings Green Bay Packers
29. (28) Green Bay Packers

De play-offs zijn nooit echt het doel geweest voor de Packers, dus daar zal de teleurstelling niet in zitten. Het zit meer in de ontwikkeling van Jordan Love. En het gebrek eraan. Bij vlagen zie je de potentie, maar het is zo wisselvallig. Uiteindelijk doen twee intercepties zijn ploeg weer de das om.

SportAmerika NFL Power Rankings New England Patriots
30. (29) New England Patriots

Het grote geluk voor alle NFL-fans: de Patriots hebben deze week hun bye, dus we hoeven niet naar ze te kijken dit weekend. Het zijn niet alleen de nederlagen, het spel doet gewoon pijn aan de ogen. Aan Bill Belichick de lastige taak hier een oplossing voor te vinden. En snel.

SportAmerika NFL Power Rankings Carolina Panthers
31. (32) Carolina Panthers

De zege van de Cardinals zou goed nieuws geweest zijn voor Carolina als zij hun draftpick nog hadden gehad. Maar die hebben ze aan de Bears gegeven. Gelukkig voor de Panthers staan er nog vier divisiewedstrijden op het programma, dus nog genoeg kansen om het aantal zeges minimaal te verdubbelen.

SportAmerika NFL Power Rankings New York Giants
32. (30) New York Giants

Voor de Giants mag er snel een einde komen aan dit horrorseizoen. Met een doelsaldo van -148 is het de enige ploeg slechter dan -98. Zo groot is het gat tussen de Giants en de rest. Zonder Daniel Jones en met nog onder meer twee keer de Eagles op het programma kan het nog wel eens veel erger worden in New York/New Jersey.


Lees hier de Power Rankings van vorige week.

Coverfoto: AP Photo/Tony Gutierrez

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen