SportAmerika Football Pool: Geletruidrager zonder etappewinst


Na de tweede week van het NFL-seizoen 2019/2020 hebben we voor het eerst een eenzame koploper. Mike Wijnen deelde afgelopen week die plaats nog met Pascal Rutjes, maar is nu de onbetwiste leider in de SportAmerika Football Pool. Pascal Rutjes, winnaar van week 1, verloor de aansluiting door Minnesota te kiezen in plaats van Green Bay. Grote winnaar van week 2 was Kay Al. Hij wist maar liefst 13 van de 16 wedstrijden goed te voorspellen en had daarmee geen tie-breaker nodig om weekwinnaar te worden.  Deze week hadden de twee deelnemers de tie-breaker goed: Dennis van der Geest en Sjoerd Muijser.

Top 25 na week 2

CLOSE GAMES MAKEN HET VERSCHIL IN WEEK 2

Ondanks dat de verschillen nog steeds klein zijn, begint er langzaam aan toch wat meer spreiding te ontstaan in de pool. Spelers die al een achterstand hebben opgelopen, zullen meer risico moeten gaan nemen om zich terug te knokken. Vraag is of de top van het klassement op safe gaat spelen of de komende weken al wil gebruiken om een gat te slaan. De verschillen werden deze week gemaakt door de close games bij de Colts vs Titans en de Eagles vs Falcons. Waar de meeste spelers kozen voor de Titans en Eagles, wisten een paar slimme spelers hier belangrijke punten te pakken op de rest van het veld door voor de Colts of Falcons te gaan. Een opvallende keuze was de Thursday Night Football pick van Fiona Voeten. Zij was de enige die aan had zien komen dat Tampa Bay zou winnen van Carolina.

Week 2 – top 25 picks


WEEK 3 UPSETS


Iedere week geeft de redactie tips over welke upsets je de komende week mag verwachten. Deze week kiest Toon voor de Ravens, gaat Ton voor de Redskins en denkt Luuk dat de Cleveland Browns aan het langste eind trekken tegen de LA Rams.


Toon Aerts: Baltimore verslaat Kansas City
Dat Lamar Jackson on fire is, dat hebben we allemaal kunnen vaststellen. Hij speelt met een doel: bewijzen dat hij een echte franchise quarterback kan zijn. Tegen een twijfelachtige Chiefs-defensie moet hij zondag meer van hetzelfde kunnen laten zien. Bovendien staat de Baltimore defense ijzersterk te spelen. Ze moeten het nu weliswaar opnemen tegen de meest angstaanjagende offense van de NFL, toch moeten ze in staat zijn de vuurkracht van Pat Mahomes in te dijken. Ik verwacht een zeer spannende pot football en een nipte overwinning van de Ravens.


Ton de Vries: Washington verslaat Chicago
De Bears hadden hoge verwachtingen aan het begin van dit seizoen maar hadden een miraculeuze ontsnapping nodig in Denver om voor het eerst tot winst te komen. Met name Mitch Trubisky is heel matig, minder nog dan vorig seizoen. Kansen liggen offensief in deze wedstrijd met diepe ballen, juist daar heeft Chicago dit seizoen nog bijna niks van laten zien. Van Washington werd juist weinig verwacht dit seizoen. Weliswaar verloren ze ook de eerste twee wedstrijden maar toch schoorde Case Keenum meer dan 20 punten in beide nederlagen. En dat tegen twee van de beste teams in de NFC: Dallas Cowboys & Philadelphia Eagles. Ik voorspel dat de Redskins wederom uit de startblokken schieten en Trubisky de achterstand niet meer ongedaan weet te maken.


Luuk Dokter: Cleveland verslaat Los Angeles
De Browns begonnen het seizoen met een teleurstellend en stevig verlies tegen de Titans. De Rams begonnen met een nipte overwinning op de Panthers. In week 2 herpakten beide teams zich. De Browns wonnen zeer gemakkelijk van de Jets en de Rams versloegen rivaal New Orleans. De overwinningen van beide teams kwamen echter voornamelijk door quarterback problemen bij de opponenten. Mijn verwachting is dat Baker Mayfield en zijn receivers (voornamelijk OBJ) een sterke pot spelen en daarin nipt beter zijn dan de Rams. Ik voorzie ook een belangrijke rol voor running back Nick Chubb aangezien de Rams rushing defense slechts de 24e in de league is.


Veel succes in week 3 van de SportAmerika Football Pool!
De eerste twee weken gemist, maar wil je toch nog meedoen? Klik dan hier
 

Coverfoto: Al Bello/Getty Images

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen