Game of the Week : Baltimore Ravens @ Kansas City Chiefs

Lamar Jackson vs Arizona Cardinals
Voor de derde Game of the Week trekken we naar Arrowhead Stadium in Kansas City. Daar ontvangen de Chiefs de Baltimore Ravens. Als we mogen afgaan op de voorbije twee weken en op de thriller die beide teams vorig seizoen serveerden, dan wordt dit een absolute topwedstrijd. Dit wordt het verhaal van een strijd tussen twee jonge leeuwen op quarterback. Het verhaal van een top-defense tegen een top-offense. Het verhaal van twee teams die een gooi willen doen naar het leiderschap in de AFC.

NIEUWE MVP-CAMPAGNE IS GESTART

Patrick Mahomes kent intussen iedereen. De 24-jarige quarterback van de Kansas City Chiefs pakte vorig seizoen, in nota bene zijn eerste volle seizoen als starter, de titel van League MVP. Hij gooide meer dan 5000 yards en rondde de kaap van de 50 touchdowns. Mahomes is uitgegroeid tot een van de sterren van de league en wordt door velen gezien als de beste quarterback van het moment. In de eerste twee games van dit seizoen lijkt hij al het goeie van vorig seizoen alleen maar te bevestigen. Tegen de Jacksonville Jaguars en de Oakland Raiders gooide Mahomes al 821 yards en zeven touchdowns tegenover nul intercepties. Mahomes ligt zo alweer vroeg op koers om een nieuwe MVP-titel binnen te halen.

NIET ENKEL EEN RUNNING BACK

Aan de overkant staat een nog jongere quarterback. Lamar Jackson nam vorig seizoen halverwege over van Joe Flacco in Baltimore en zorgde meteen voor opwinding en hoop bij de Ravens-fans. Vooral met de benen gooide Jackson hoge ogen. Zijn arm werd echter vaak in twijfel getrokken. Hij werd smalend een running back under center genoemd.
Dit seizoen lijkt hij die twijfels volledig van zich af te werpen. Letterlijk. Jackson wist in de twee eerste games van het seizoen zeven touchdowns te werpen, weliswaar tegen bedenkelijke tegenstanders, maar toch. Hij oogt hongerig, zelfverzekerd en hij wil bewijzen dat hij een volwaardige franchise quarterback is. Hij doet dat overigens met een vette knipoog naar de critici. Zo liet hij na zijn prestatie in week 1 optekenen: “niet slecht voor een running back, hè?”

BALCONTROLE WORDT DE SLEUTEL

Het wedstrijdplan van de Ravens zal zich wellicht voornamelijk op de running game richten. Lamar Jackson is zelf een gevaar op twee benen en achter hem loopt dit seizoen ook ene Mark Ingram. De Ravens moeten trachten de bal zo lang mogelijk in eigen rangen te houden. Doel wordt om zo veel mogelijk tijd van de klok te halen en de gevreesde Kansas City offense zo lang mogelijk aan de zijlijn te houden. Baltimore wil de op het eerste gezicht enige zwakte van de Chiefs maximaal uitbuiten: de defensie. Tegen de rush staan de Chiefs voorlopig op een matige twintigste plaats geparkeerd. De Ravens offense weet wat ze te doen staat.

MAAKT DE DEFENSIE HET VERSCHIL?

Wat de zwakte is voor het ene team, is in dit geval de kracht van de tegenstander. De Ravens-defensie staat ijzersterk te spelen. Zeker de secondary behoort momenteel tot de besten in de NFL. Marlon Humphrey is een van de betere cornerbacks in de competitie en op safety loopt met Earl Thomas nog een defensieve kanjer rond. Zij moeten het overtal aan offensieve wapens van de Chiefs indijken. Met de blessure van wide receiver Tyreek Hill ontbreekt alvast één stukje van de puzzel. Net dat ontbrekende stukje kan wel eens voldoende zijn voor de Ravens-defensie om de overhand te nemen.
Voorspelling: Chiefs 30 – 33 Ravens

Coverfoto: Mitch Stringer/USA Today Sports

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen