SportAm 2022 NFL Mock Draft: pick 11 t/m 20

Na alle spelers te hebben bekeken is het nu tijd voor de 2022 SportAmerika 2022 NFL Mock Draft. Een draft zonder trades, en waarbij er wordt gekeken naar de needs van de teams in combinatie met de beschikbare spelers. Dit zijn volgens SportAmerika pick 11 t/m 20 van de 2022 NFL Draft.

#11: WASHINGTON COMMANDERS: JAMESON WILLIAMS | WR

De eerste pick uit de historie van de Washington Commanders. Naast deze pick hebben de Commanders ook een pick in de tweede ronde, maar daarna pas weer in de vierde ronde. Kortom: met deze pick en die in de tweede ronde moet de selectie vooral versterkt gaan worden.

De meest logische keuzes hier zijn een receiver (Jameson Williams), versterking op linebacker (Devin Lloyd), cornerback (Trent McDuffie, Kaiir Elam, Andrew Booth Jr) en safety (Kyle Hamilton). Linebacker, omdat de value in de tweede ronde groter lijkt te zijn, laten we voor nu even schieten. Het gaat dus tussen Williams en Hamilton.

De Commanders gaan uiteindelijk toch voor Jameson Williams, zeker gezien de huidige contractsituatie van Terry McLaurin en het feit dat er naast hun #1 receiver eigenlijk amper wapens zijn die consistent zijn of fit kunnen blijven. Williams zou tevens een goeie toevoeging zijn aan de skillset van McLaurin.

#12: MINNESOTA VIKINGS: KYLE HAMILTON | S

De Vikings hebben dit jaar in de eerste drie rondes drie picks, te beginnen met de twaalfde pick in de eerste ronde. Aanvallend gezien lijkt het duidelijk dat versterking op right guard (waar nu Jesse Davis staat) nodig is, maar op deze plek in de draft is de value er niet echt. Kenyon Green zou op dit punt de meest logische zijn, maar hij is meer een guard dan een tackel.

Toch lijkt het een verdedigende pick te worden voor de Vikings. De overduidelijke zwakke plek is de positie van safety naast Harrison Smith. De beste speler op het bord in deze draft is Kyle Hamilton, en laat die nou net safety spelen. Zijn drop in deze draft wordt dan ook gestopt door de Vikings, die helemaal in de wolken zouden zijn als Hamilton zover terug zal vallen in de echte draft.

#13: HOUSTON TEXANS: JERMAINE JOHNSON II | DE/EDGE

Voor de tweede keer deze draft zijn de Texans aan de beurt, dit keer met pick 13. Met de derde pick kozen Texans in deze draft een offensive tackle met Evan Neal en lieten ze de pass rushers links liggen.

Aanvallend gezien zoeken de Texans nog naar een receiver die complementair is met #1 receiver Brandin Cooks en outside receiver Nico Collins. Drake London en Chris Olave zijn de meest logische keuzes nu Garrett Wilson en Williams al gekozen zijn. Qua pass rushers zijn Jermaine Johnson II en George Karlaftis de meest logische keuzes. Tot slot zijn er op cornerback ook nog opties zat, met vooral McDuffie en Elam die mogelijk zijn.

De Texans gaan hier voor Jermaine Johnson om de pass rush van het team te voorzien van broodnodige versterking. De gaten in de verdediging zijn enorm en moeten gevuld worden. Met Johnson hebben de Texans er een prima prospect bij.

#14: BALTIMORE RAVENS: GEORGE KARLAFTIS | DE/EDGE

Met de veertiende pick zijn de Ravens aan de beurt. De Ravens hebben vier picks in de eerste drie rondes en zelfs vijf (!) picks in de vierde ronde alleen. Niet gek dus dat de Ravens worden gezien als een kandidaat om omhoog te traden in deze draft. Toch doen we daar in deze mock draft niet aan en mogen de Ravens op veertien voor de eerste keer kiezen.

Aanvallend gezien is center (Tyler Linderbaum) de meest logische keuze na het vertrek van Bozeman. Verdedigend gezien zou pass rush (Karlaftis) en DL (Jordan Davis) niet misstaan, terwijl ook diepte op cornerback (McDuffie) een optie is.

De Ravens gaan hier voor George Karlaftis om de depth van de pass rush te versterken met een speler die meteen impact kan hebben in de NFL. Met Bowser (komt terug van blessure) hebben de Ravens daar alleen nog Jaylen Ferguson en Odafe Oweh. Met Karlaftis hebben de Ravens er wat meer breedte op de positie bij.

#15: PHILADELPHIA EAGLES: CHRIS OLAVE | WR (OUTSIDE)

De Philadelphia Eagles hebben twee picks in de eerste ronde en daarna ook nog drie picks tijdens de twee rondes daarna. Vijf picks dus tijdens de eerste drie rondes, genoeg om op een goedkope manier talent en breedte aan de selectie toe te voegen.

Aanvallend gezien is de enige grote need ook meteen de grootste need van dit team: wide receiver. Drake London en Chris Olave zijn in deze mock draft nog beschikbaar en zouden naast DeVonta Smith een fantastische toevoeging zijn. De gaten zijn verdedigend gezien echter groter. Pass rush zou geen overbodige luxe zijn, maar met Karlaftis net van het bord valt deze positie weg. Dan blijven inside linebacker, safety en cornerback over. Aangezien ook Hamilton (S) al gekozen is, valt safety ondanks de grote need (zeker vanaf 2023) ook af. Breedte op de cornerback-positie zou hier met McDuffie, Elam en Booth Jr gekozen kunnen worden, net zoals Lloyd op linebacker.

Uiteindelijk gaat het tussen wide receiver of cornerback. De Eagles besluiten hier voor een wide receiver te gaan, omdat de Saint hierna komen en waarschijnlijk ook een receiver willen toevoegen aan hun team. Er wordt gekozen voor Olave, op dit moment de best beschikbare wide receiver. Hij kan de outside receiver worden die de Eagles zoeken en geeft Jalen Hurts een wapen waar hij bijna elk bal naar kan passen.

#16: NEW ORLEANS SAINTS: DRAKE LONDON | WR (OUTSIDE)

De Saints hebben dankzij hun trade met de Eagles nu de 16de en 19de pick in handen. Daarnaast hebben ze ook een pick in de tweede en derde ronde. De twee voornaamste needs zijn duidelijk. Offensive line, en dan vooral guard en center, zijn aandachtspuntjes. Erik McCoy is na dit jaar een free agent, waardoor Tyler Linderbaum een optie kan zijn. Verder zullen ook Kenyon Green, Zion Johnson en Trevor Penning hier overwogen worden. Daarnaast heeft ook de wide receiver-positie versterking nodig. Michael Thomas keert komend seizoen terug, maar fit blijven is bij hem geen garantie. Juwan Johnson, Marquez Callaway en Deonte Harris zijn daarnaast na komend seizoen allemaal free agents.

Op receiver is London nu de beste, en eigenlijk ook enige, optie die nog over is. Verdedigend gezien is linebacker (Lloyd), cornerback (McDuffie en Elam) en safety (Hill) een optie. Toch gaan de Saints hier voor een receiver, en London is dan een no-brainer. Hij zal met Thomas en Kamara de offense, met Jameis Winston als QB, gaan leiden.

#17 LOS ANGELES CHARGERS: JORDAN DAVIS | DL

De Los Angeles Chargers zullen met deze pick toe moeten slaan, want na deze pick mogen ze pas weer kiezen in de derde ronde van deze draft. En er zijn nog een paar gaten die gevuld moeten worden.

De offensive line is aanvallend gezien de grootste uitdaging voor de Chargers. Zeker op right guard en right tackle is ruimte voor verbetering (daar staan nu Brenden Jaimes en Storm Norton). De best beschikbare opties zijn Kenyon Green, Zion Johnson en Trevor Penning.

Verdedigend gezien is safety (Derwin James en Naris Adderley zijn na dit seizoen free agents) en cornerback ook nog een plek waar zeker in de breedte versterkt kan worden.

Toch gaan de Chargers hier voor het versterken van de defensive line en vooral de run game defense door athletic freak Jordan Davis te kiezen. Davis is een fantastische run defender die het grootste probleem van de defense vorig jaar meteen gaat oplossen.

#18: PHILADELPHIA EAGLES: TRENT MCDUFFIE | CB

Nu de Eagles met Chris Olave op 15 een nieuwe receiver erbij hebben, zijn cornerback, inside linebacker en pass rush de grootste needs. Pass rush zou hier nog steeds een reach zijn, terwijl er op linebacker en cornerback betere opties zijn.

Op linebacker is Devin Lloyd de meest logische keuze. T.J Edwards en hij zouden een fantastisch duo kunnen zijn in een 4-3 base defense. Op cornerback zijn de opties te over. McDuffie, Elam, Booth Jr en Kyle Gordon zijn allemaal nog beschikbaar.

Het gaat uiteindelijk tussen Trent McDuffie en Devin Lloyd. Wij kiezen uiteindelijk voor McDuffie, die samen met Darius Slay en Avonte Maddox een prima trio op cornerback kan vormen en de Eagles op die positie de komende paar jaar gaat helpen.

#19: NEW ORLEANS SAINTS: TREVOR PENNING | OL (OT/OG)

Nadat ook de Saints met pick 16 hun receiver te pakken hebben, kunnen we hier van een lang verhaal een kort verhaal maken. De offensive line heeft hulp nodig en Trevor Penning, Kenyon Green, Zion Johnson en Tyler Linderbaum zijn de vier best beschikbare optie die nog over zijn. Overigens moet ook niet uitgesloten worden dat de Saints hier voor Kenny Pickett (QB) of, als hij zover terugvalt, Malik Willis gaan.

De vraag is: voor wie gaan de Saints? Linderbaum valt af, omdat center de minst impactvolle en tevens minst grote need is voor de Saints. McCoy is komend jaar nog de center en de kans is aanwezig dat de Saint hem langer willen houden. Op tackle staat nu James Hurst als vervanger van de vertrokken Terron Armstead. De Saints gaan hier voor Trevon Penning, die qua speelstijl past bij de speelstijl van de Saints en tevens Hurst kan uitdagen als left tackle. Of Penning er meteen zal staan (komt van het tweede niveau in college) is afwachten, maar met Hurst hebben de Saint wel de ruimte om Penning de tijd te geven.

#20: PITTSBURGH STEELERS: KENNY PICKETT | QB

De Steelers hebben in deze draft elke ronde een pick en zullen dus tijdens de eerste vier rondes vier keer mogen kiezen. Overduidelijk is dat er een paar gaten zijn die de Steelers met deze pick kunnen vullen.

QB is er daar een van. Kenny Pickett is op die positie de beste optie die nog beschikbaar is. Daarnaast is receiver (Diontae Johnson en Miles Boykin zijn na dit seizoen free agents) ook een optie, maar op Treylon Burks en Jahan Dotson na zijn de beste opties op die positie wel weg. Offensive line is ook een grote need, want die unit was vorig jaar niet best. Zeker left tackle heeft nodig versterking nodig, maar eigenlijk kan de hele offensive line wel wat versterking gebruiken. Zion Johnson en Kenyon Green zijn de meest logische keuzes.

Defensive line (Tyson Alualu, Chris Wormley, Genard Avery en Stephon Tuit kunnen na dit seizoen allemaal free agenst zijn) zou met Devonte Wyatt of DeMarvin Leal ook prima versterkt worden, terwijl safety (Minkah Fitzpatrick en Marcus Allen zijn na dit jaar free agents) en cornerback (Cameron Sutton en Justin Layne zijn na dit jaar free agents) ook versterking nodig hebben, zeker op de lange termijn. Veel opties dus, maar waar gaan de Steelers voor?

Ondanks dat er bij de OL wat gaten te vullen zijn en er na komend seizoen veel huidige verdedigende spelers free agents zijn, is de grootste need overduidelijk QB. Pickett is de enige QB die nog over is en waarde heeft als first round QB, en dus gaan de Steelers voor hem. Hij kan achter Mitch Trubisky komend seizoen rustig gebracht worden, maar kan ook meteen starten mocht dit nodig zijn of de voorkeur krijgen van de Steelers.

Foto: Justin Berl/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen