SportAm 2022 NFL Mock Draft: pick 21 t/m 32

De laatste twaalf picks van de 2022 NFL Draft zijn aangebroken. De twee beste QB’s, de beste receivers en offensive tackles zijn al gekozen. Toch is er vooral op cornerback, inside offensive line, linebacker en receiver nog zat talent over.

#21: NEW ENGLAND PATRIOTS: DEVIN LLOYD | LB (ILB)

De Patriots, zoals de Patriots dat doen, hebben de eerste vier rondes elke keer een pick. Te beginnen met de 21ste pick in de eerste ronde.

De guard-positie’s van de offensive line zijn met het vertrekt van Ted Karras (Bengals) en Shaq Mason (getrade naar de Buccaneers) grote needs. Momenteel staan Mike Onwenu en James Ferentz daar als starters op de depth chart. Zeker de laatste is vervangbaar. Met Zion Johnson is er nog een fantastische guard (die tevens tackle kan spelen) beschikbaar.

Daarnaast is, en dit is zo’n beetje elk jaar het geval bij de Patriots, pass rush ook een need. Inside linebacker is ook een plek waar versterking met Devin Lloyd of Nakobe Dean toegevoegd kan worden. Tot slot kan ook cornerback met Kaiir Elam, Andrew Booth Jr of Kyle Gordon op deze plek versterkt worden, iets wat na het vertrek van J.C. Jackson wel nodig is. Zat opties dus, maar waar gaan de Patriots voor?

Voor de Patriots gaat het uiteindelijk tussen Lloyd (ILB) en Booth Jr (CB), waarna Lloyd het wint. Op linebacker verliezen de Patriots na komend seizoen Jahlani Tavai, Raekwon McMillan en Harvey Langi, waardoor Ja’whaun Bentley nog de enige linebacker is. De Patriots hebben iemand nodig die de komende jaren vanaf die positie zich als leider en starter kan ontwikkelen, en Lloyd kan dat.

#22: GREEN BAY PACKERS: JAHAN DOTSON | WR

De Packers hebben dit jaar iets wat het team uit Green Bay de afgelopen jaren niet erg veel heeft gehad: veel picks. De Packers hebben maar liefst zeven (!) picks tijdens de eerste vier rondes, waaronder twee in de eerste en twee in de tweede ronde. Zat ruimte dus om Aaron Rodgers met goedkope en talentvolle spelers te omringen. Een trade up van de Packers kan dan ook, zeker dankzij alle draft capital, niet uitgesloten worden.

Aanvallend gezien zijn de needs duidelijk: offensive line (breedte vooral, maar ook RG) en receiver. Veel receivers. Met het vertrek van Devante Adams en Marques Valdes-Scantling is daar eigenlijk niet zoveel meer over van de receiving group. Jahan Dotson, Treylon Burks, George Pickens en Skyy Moore zijn hier de beste optie, terwijl voor de offensive line Johnson nog beschikbaar is.

Versterking in de breedte op defensive line (Wyatt en Leal) of pass rush zou ook geen overbodige luxe zijn, net zoals safety in de breedte (Daxton Hill, Lewis Cine, Jaquan Brisker, Jalen Pitre).

Toch is receiver hier de enige logische keuze. De vraag die dan nog rest is: welke receiver? De Packers gaan uiteindelijk voor Dotson, die met Randall Cobb, Allen Lazard en Sammy Watkins de receiving group zal gaan vormen van de Packers. Wat nu nog ontbreekt, is een #1 receiver.

#23: ARIZONA CARDINALS: ANDREW BOOTH JR | CB/S

Met drie picks tijdens de eerste drie rondes hebben de Cardinals maar gelimiteerd de kans om talent toe te voegen aan een team dat onder meer Christian Kirk zag vertrekken.

Op wide receiver zullen de Cardinals dan ook zeker overwegen om iemand te draften. Burks, Pickens, John Metchie III en Moore zijn de meest logische keuzes hier. Toch lijkt offensive line (die vorig jaar hooguit gemiddeld was en vier van de vijf starters na dit seizoen ziet vertrekken) ook een grote need, met Johnson als de best beschikbare spelers.

Verdedigend gezien kan wat versterking op de defensive line geen kwaad (Wyatt en Leal), terwijl er ook op safety (Hill, Pitre, Brisker, Cine) en cornerback (Elam, Gordon, Booth Jr) versterking nodig is. Op Budda Baker na hebben de Cardinals na komend seizoen geen safety onder contract staan, terwijl op cornerback Byron Murphy en Jeff Gladney (waarvan Murphy na dit seizoen free agent is) de enige echte opties zijn. Kortom: gaten genoeg om te vullen voor de Cardinals.

Het gaat tussen Wyatt (DL), Hill (S) en Booth Jr (CB). Uiteindelijk gaan de Cardinals hier voor cornerback en dus Andrew Booth Jr, die met Murphy en Gladney moet zorgen voor een cornerback-rotatie. Booth Jr voegt daarnaast qua speelstijl iets anders toe wat Gladney en Murphy niet hebben.

#24: DALLAS COWBOYS: TREYLON BURKS | WR

Tijdens de eerste vier rondes hebben de Cowboys hun vier standaard picks om mee te werken. Daarmee moeten de gaten gevuld worden en kan de selectie worden versterkt met jong talent om komend seizoen weer een poging te wagen de Super Bowl te halen.

Aanvallend gezien is right tackle (La’el Collins is vertrokken, Terence Steele staat daar nu) een optie, maar de beste tackles zijn al gekozen. Een tackle als Bernhard Raimann hier kiezen zou een reach zijn. Wide receiver zou met het vertrek van Amari Cooper ook geen overbodige luxe zijn, ondanks dat de Cowboys met James Washington al wat versterking hebben gehaald. Treylon Burks zou perfect bij de Cowboys passen.

Verdedigen gezien zou linebacker (Dean en Christian Harris) een prima optie zijn, terwijl ook safety (Hill, Pitre, Brisker, Cine) versterking kan gebruiken. Het gaat echter tussen Raimann (OT) en Burks (WR), waarna de Cowboys besluiten om Burks te draften.

#25: BUFFALO BILLS: KAIIR ELAM | CB

Ook de Bills moeten het dit jaar doen met hun vijf reguliere picks tijdens de eerste vijf rondes van deze draft en zullen daarmee hun team vooral in de breedte willen versterken. Ook komend seizoen zal de focus zijn om in een ijzersterke AFC de uiteindelijke winnaar te zijn.

De Bills zullen waarschijnlijk het eerste team zijn die zullen overwegen om Breece Hall (RB) te draften, aangezien zowel Duke Johnson als Devin Singletary na komend seizoen free agents zijn en Zack Moss zich nog niet echt consistent heeft laten zien. Ook op left en right guard (waar nu Rodger Saffold III en Ryan Bates staan) kan met Johnson prima versterkt worden.

Verdedigend gezien kan zeker de secondary wat versterking gebruiken. Safety Jordan Poyer is na komend seizoen free agent, terwijl op cornerback de zorgen nog wat groter zijn. Naast Tre’Davious White (die terugkomt van ACL) is er ruimte voor versterking en verbetering na het vertrek van Levi Wallace. Safety’s (Hill, Pitre, Brisker, Cine) en cornerbacks (Gordon, Elam) zat nog om uit te kiezen op deze plek.

De keuze gaat uiteindelijk uit naar de overduidelijke ‘zwakte’ op dit al ijzersterke roster: cornerback. Kaiir Elam zal de Bills met White, Siran Neal en Taron Johnson meer opties geven op de positie. Iets wat, zo bleek in de playoff-wedstrijd tegen de Chiefs, nodig is.

#26: TENNESSEE TITANS: SKYY MOORE | WR (OUTSIDE EN INSIDE)

De Titans hebben dit jaar alleen deze pick, en daarna mogen ze pas weer kiezen aan het einde van de derde ronde. Dit is de enige kans dus voor de Titans om echt directe versterking te halen voor het team, en er zijn genoeg plekken waar het team versterking kan gebruiken.

Een offensive lineman als Kenyon Green, die zowel guard als tackle kan spelen, zou voor de Titans na het vertrek van Roger Saffold (LG) en David Quessenberry (RT) ideaal zijn. Met Aaron Brewer en Dillon Radunz zijn er wel opvolgers in huis, maar een speler als Green geeft je op de OL extra opties. Ook receiver is, ondanks de komst van Robert Woods, broodnodig. Skyy Moore, George Pickens, Christian Watson en John Metchie III zijn hier de beste opties.

Verdedigend gezien hebben de Titans niet per se heel veel nodig. Een safety (omdat Amari Hooker na komend seizoen free agent is) of inside linebacker zou geen overbodige luxe zijn, maar er moet aanvallend gezien versterkt worden door de Titans.

Het gaat tussen Kenyon Green en Skyy Moore. De Titans gaan uiteindelijk voor Moore, waardoor de ze met AJ Brown, Robert Woods en Skyy Moore ineens drie goeie receivers in huis hebben die Ryan Tannehill en Derrick Henry kunnen ondersteunen aan de aanvallende kant van de bal.

#27: TAMPA BAY BUCCANEERS: KENYON GREEN | OL (OG/OT)

De Buccanneers, die komend seizoen Tom Brady weer zien terugkeren, hebben vier picks tijdens de eerste vier rondes. Hun draft begint met de 27ste pick.

Net zoals de Bills kunnen ook de Buccaneers naast Leonard Fournette een running back gebruiken. Breece Hall zou een perfecte combi kunnen zijn met Fournette en kan tevens een goeie toevoeging zijn aan de passing game. Verder kunnen de Buccaneers bij de offensive line ook versterking gebruiken. Ali Marpet ging met pensioen en Alex Cappa ging naar de Bengals. Shaq Mason is de vervanger van Cappa op RG, maar op LG staat momenteel Aaron Stinnie (tevens free agent na komend seizoen). Met Kenyon Green of Zion Johnson zouden de Buccanneers komend seizoen en daarna kunnen vullen.

Verdedigend gezien zou Devonta Wyatt een welkome versterking zijn voor een niet al te brede defensive line en zou extra pass rush naast Shaquille Barrett (Boye Mafe, David Ojabo of Arnold Ebiketie) ook geen slecht idee zijn. In de secondary is bijna iedereen na komend seizoen free agent, waardoor extra diepte op die positie (Kyle Gordon qua cornerback, Daxton Hill qua safety) geen slecht idee zou zijn.

Verdedigen gezien gaat het tussen Hill (S) en Wyatt (DL), aanvallend gezien tussen Hill (RB) en Green (OG/OT). De Buccaneers kiezen hier uiteindelijk voor Green, die op LG meteen zou kunnen starten (met de mogelijkheid om naar tackle te switchen als dat nodig is) en ook nog eens ervoor zorgt dat de Buccaneers de komende jaren hun offensive line voor elkaar hebben.

#28: GREEN BAY PACKERS: ZION JOHNSON | OL (OG/OT)

De tweede pick van de Packers, nadat ze met pick 22 in deze mock draft Jahan Dotson (WR) kozen, kan allerlei kanten op. Met Raimann en Johnson zijn er nog twee offensive lineman beschikbaar die de offensive line van de Packers kunnen versterken, zeker in de breedte. Met Pickens en Watson is er nog de mogelijkheid om een tweede receiver te kiezen in de eerste ronde.

Verdedigend gezien is Wyatt een prima mogelijke versterking voor de defensive line en kunnen Boye Mafe, David Ojabo of Arnold Ebiketie de pass rush van de Packers verbeteren. Safety (Hill) zou ook geen gekke keuze zijn.

De Packers gaan echter voor het versterken van de guard-positie, die zeker in de breedte versterkt kunnen worden na het vertrek van onder meer Lucas Patrick. Op Jon Runyan en Royce Newman na zijn er daar geen opties, en met Zion Johnson voegen de Packers een prima offensive guard toe, die eventueel ook tackle kan spelen mocht het nodig zijn.

#29: KANSAS CITY CHIEFS: GEORGE PICKENS | WR (OUTSIDE)

Het zal even wennen zijn voor de Chiefs, maar het team heeft dit jaar dankzij onder meer de Tyreke Hill trade acht picks tijdens de eerste vier rondes. In elke ronde heeft het team van Patrick Mahomes twee picks, waardoor het team een goeie kandidaat is voor een trade ergens rondom de draft. Met pick 29 en 30 kunnen de Chiefs aan het einde van de eerste ronde toeslaan.

Een running back (Hall), receiver (Pickens of Watson) of tackle (Raimann) zouden allemaal prima opties zijn. Travis Kelce, JuJu Smith-Schuster, Marquez Valdes-Scantling en Mecole Hardman zijn op dit moment de receivers, terwijl Lucas Niang op right tackles staat en Orlando Brown Jr (nu left tackle) na dit jaar free agent is.

Verdedigend gezien zijn er ook zat opties. De defensive line en pass rush kan hulp gebruiken, zowel in de breedte als qua productie. Veel spelers die nu onder contract staan op die positie zijn free agents na komend seizoen. Wyatt (DL), Ojabo, Mafe en Ebiketie (DE/EDGE) zijn hier dan de beste opties. Linebacker (Dean of Harris) is ook het versterken waard. Tot slot de secondary, waar naast safety Justin Reid en cornerback L’Jarius Sneed niemand na komend seizoen nog een contract heeft. Naast dat is de positie ook het versterken waard. Hill (S) en Gordon (CB) zijn de meest logische opties hier.

Genoeg opties en posities dus om uit te kiezen. De Chiefs kiezen hier voor Pickens, omdat hij de upside heeft en tevens een skillset heeft die de receivers van de Chiefs op dit moment niet hebben. Pickens kan outside receiver spelen, contested catches maken en een deep threat zijn in de offense van Mahomes en Andy Reid.

#30: KANSAS CITY CHIEFS: DAXTON HILL | S

Vervolgens mogen de Chiefs weer kiezen en gaat het tussen Wyatt (DL) en Hill (S). Beide spelers worden gezien als first round talents en beide posities zijn een grote need voor de Chiefs richting het nieuwe seizoen. Hill en Wyatt hebben op het hoogste niveau in college gespeeld en kunnen meteen wat toevoegen aan een team dat komend seizoen weer naar de Super Bowl wil.

Hill is de keuze van de Chiefs, omdat hij met zijn veelzijdigheid en atletisch vermogen meerdere rollen en gaten kan vervullen en invullen. Hij kan spelen als strong safety of deep safety (op zijn best als strong safety) achter Justin Reid en Juan Thornhill, maar kan ook slot corner spelen en zo Rashad Fenton en Sneed helpen. Tevens is Hill de hulp in de secondary die de Chiefs, zeker met het vertrek van Tyrann Mathieu, nodig hebben.

#31: CINCINNATI BENGALS: TYLER LINDERBAUM | C

De Bengals, terug van een verrassende trip naar de Super Bowl in 2022, zullen zes picks hebben tijdens de eerste zes rondes om Joe Burrow te omringen met meer talent.

De offensive line van Burrow, die tijdens de playoffs compleet gesloopt werd door elk team, is in free agency flink versterkt. La’el Collins (RT), Ted Karras (C of LG), Alex Cappa (RG) kwamen. De enige vraag nu is of Jackson Carman op LG vertrouwt gaat worden. Tyler Linderbaum is als center nog beschikbaar en zou de center-positie op zich kunnen nemen. Karras zou dan naar left guard gaan. Verder hebben de Bengals aanvallend gezien niet veel te klagen en zal de focus vooral op defense liggen.

Wyatt, momenteel de best beschikbare speler, zou een toevoeging zijn aan een al sterke defensive line. Op linebacker (Dean, Harris) en edge rusher (Ebiketie, Ojabo, Mafe) is versterking ook niet gek. Toch is de voornaamste positie die versterk moet worden defensive back. En dan vooral cornerback. Eli Apple, Tre Flowers, Mike Hinton en Chidobe Awuzie zijn momenteel de starters, en alleen Hinton en Awuzie hebben langdurige contracten. Gordon, Roger McReary en Tariq Wooten zouden welkome versterkingen zijn.

Toch gaan de Bengals hier voor de kers op de taart voor de Bengals offensive line. Linderbaum zal de center van Burrow worden, waardoor de QB Williams (LT), Karras (LG), Linderbaum (C), Cappa (RG) en Collins (RT) voor zijn neus zou hebben staan. Een enorme verbetering ten opzichte van 2021-22.

#32 DETROIT LIONS: DESMOND RIDDER | QB

De Lions sluiten de eerste ronde af met hun tweede pick in deze ronde. Met de tweede pick kozen de Lions voor Kayvon Thibodeaux, en met deze pick zijn er weer opties te over.

Aanvallend gezien is quarterback hier het meest logische. Desmond Ridder is dan de meest logische keuze. Waarom hier wel een QB? Omdat er bij first round QB’s een fifth year option aanwezig is, terwijl (mochten de Lions een QB met de tweede pick in de tweede ronde draften) die optie er niet is. Vijf jaar goedkoop een QB hebben wordt gezien de huidige markt steeds interessanter.

Verdedigend gezien zou Wyatt (best player available, DL) of linebacker (Dean of Harris) niet gek zijn, terwijl er op safety (Cine, Brisker, Pitre) en cornerback (Gordon, Woolen en McCreary) er ook versterking nodig is.

De Lions gaan echter toch voor de QB, en dus voor Ridder. Ridder heeft veel tools al tot zijn beschikking, maar zal een groot probleem op moeten lossen: accuracy. Het is eigenlijk de enige reden waarom Ridder niet een top 10 pick is als QB, want voor de rest heeft hij alles. Ervaring, lengte, mobiliteit, arm en leiderschap. Omdat Ridder een first round pick is, hebben de Lions hem voor vijf jaar (of vier jaar als ze zijn optie niet lichten) goedkoop en kunnen ze kijken wat ze in Ridder hebben. Qua aantal picks dat het team heeft kunnen de Lions deze gok prima wagen.

Foto: Joseph Cress/Iowa City Press-Citizen / USA TODAY NETWORK

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen