NFL Update: Geno Smith naar Giants, Marshawn Lynch uit pensioen?

Dallas Cowboys v Seattle Seahawks
Na de officiële Free Agency-periode blijft de NFL-carroussel volop draaien. We zetten de belangrijkste transfers, trades en thuisblijvers van de afgelopen dagen op een rij.
QB Josh McCown
Quarterback John McCown neemt de plek van Geno Smith over bij de New York Jets, die naar stadsgenoot New York Giants toog. McCown komt van de Cleveland Browns en zet zijn krabbel onder een eenjarig contract, dat (gegarandeerd) zes miljoen dollar waard is en kan oplopen tot dertien miljoen dollar voor de 37-jarige spelverdeler. De Jets willen dat McCown concurreert met ‘jonkies’ Bryce Petty (25) en Christian Hackenberg (22). In het groene deel van New York zullen ze (nog) niet staan te springen…
QB EJ Manuel
Even leek EJ Manuel de verlosser under center voor de Buffalo Bills, maar na vier seizoenen kan de quarterback zijn koffers pakken. Manuel tekent bij de Oakland Raiders, als back-up voor revelatie Derek Carr. Samen met de tweedejaars Connor Cook lijkt de positie van spelverdeler wel voldoende bezet voor ‘The Silver and Black’ en kan het team verder uitbouwen op andere posities om aankomend seizoen wel verder te komen in de play-offs.
QB Geno Smith
Vaak uitgefloten in eigen stadion en dat kan in het nieuwe seizoen nog steeds. Geno Smith hoeft niet (ver) te verhuizen, want hij gaat van de New York Jets naar de New York Giants; twee teams die in hetzelfde stadion spelen. De 26-jarige Smith tekende voor een seizoen (twee miljoen dollar) en bij de Giants mag hij het gaan uitvechten met Josh Johnson wie de nummer twee quarterback achter Eli Manning wordt.
RB Marshawn Lynch
Als de Oakland Raiders dit weten te bewerkstelligen, dan hebben ze een goede opvolger voor de naar de Vikings vertrokken Latavius Murray. Maar komt Marshawn Lynch terug op zijn beslissing om de NFL de rug toe te keren? De geruchten worden steeds luider, maar Lynch houdt – karakteristiek – zijn kaken op elkaar. Voor deze truc moeten de Raiders wel onderhandelen met de Seattle Seahawks, die de playing rights van Lynch nog beheren.
NT Dontari Poe
Dontari Poe shopte de afgelopen weken flink rond bij diverse franchises: van de Indianapolis Colts tot de Jacksonville Jaguars en van de Miami Dolphins tot de Atalanta Falcons. Dat laatste team had de bovenhand en wist de nose tackle van de Kansas City Chiefs voor een jaar vast te leggen, dat door bonussen kan oplopen tot tien miljoen dollar. Zo ontstaat er een mooie defensive line in Atalanta met Poe, Vic Beasley, Grady Jarrett, Derrick Shelby en Adrian Clayborn.
K Nick Folk
De Tampa Bay Buccaneers deden vorig jaar erg veel moeite om Roberto Aguayo te draften; de ‘Bucs’ kozen de 22-jarige kicker al in de tweede ronde van de NFL Draft. Die belofte werd door de rookie nooit ingelost, want van de 31 field goal attempts gingen er negen naast de palen. Om de concurrentie tijdens training camp wat op te voeren, hebben de Buccaneers Nick Folk (New York Jets) aangetrokken. Folk heeft na tien seizoenen een field goal percentage van 81,3 procent.
QB Ben Roethlisberger
Alles lijkt erop te wijzen dat Ben Roethlisberger ook aankomend seizoen de quarterback van de Pittsburgh Steelers is. De 35-jarige spelverdeler wilde tijdens het off-season ‘alle opties eens gaan evalueren’. Maar op de Liberty University sprak ‘Big Ben’ afgelopen vrijdag de woorden ‘leaning towards it‘… ‘It’ is in deze zin een terugkeer op het veld van Pittsburgh.
En dan nog dit…
Er zijn nog een aantal grote namen beschikbaar in de Free Agency: wat te denken van RB Adrian Peterson (Minnesota Vinkings), QB Colin Kaepernick (San Francisco 49ers), RB Jamaal Charles (Kansas City Chiefs), DT Johnathan Hawkins (New York Giants), LB Zach Brown (Buffalo Bills), QB Jay Cutler (Chicago Bears) en WR Michael Floyd (New England Patriots)…
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen