Season in Review – #28 Los Angeles Rams

larams
‘No more 7-9 bullshit!’
Dat waren de bekende woorden van inmiddels ex-coach Jeff Fisher voorafgaand aan het seizoen. Maar wat volgde was inderdaad geen seizoen waarin de ploeg 7-9 ging, maar een seizoen dat zelfs voor de meest pessimistische fan teleurstellender verliep dan verwacht.
BEKIJK HIER DE VORIGE REVIEW OVER DE JACKSONVILLE JAGUARS
RAMS SEASON REVIEW
Wat ging er goed?
Het enige lichtpuntje was, net als voorgaande jaren vaak het geval was, de defensie. Geleidt door één van de beste verdedigers van de NFL in Aaron Donald, behoorde de defensie statistisch tot het ‘linkerrijtje’ van de NFL. Omdat diezelfde verdediging echter weinig ondersteuning kreeg van de aanval, kon deze in veel wedstrijden ondanks alles de ploeg niet naar de overwinning leiden.
Wat ging er fout?
Hier kan eigenlijk de gehele offense besproken worden. Er was het gedoe rondom Jared Goff, voor wie een deel van de toekomst werd opgeofferd, maar die vervolgens in een paar wedstrijden erg zwak speelde als rookie. Dan was er ook de gigantische terugval in productie van Todd Gurley, mede mogelijk gemaakt door een zwakke offensive line die het de aanval lastig maakte om überhaupt tot constante ‘offensive possesions’ te komen die productief waren. Door deze combinatie van factoren hadden de Rams de twijfelachtige eer om, volgens de statistieken, over de slechtste offense van de NFL te beschikken.
MVP
Hier kan je niet om Aaron Donald heen. En op het veld is dit letterlijk en figuurlijk het geval. In het hart van de verdediging zijn er op de defensive line weinig spelers in de NFL die zoveel paniek veroorzaken bij tegenstanders dan Donald. Want niet alleen was hij verantwoordelijk voor acht sacks, hij zorgde in totaal ook voor 82 ‘pressures‘, een aantal waar alleen Khalil Mack en Von Miller bovenuit wisten te komen.
Rookie of the Year
Eigenlijk maakt niemand hier recht op de award, en dat is pijnlijk voor de Rams die veel opgaven voor Jared Goff. De #1 pick stelde teleur in de enkele wedstrijden die hij speelde, en geen van de andere rookies vervulden echt een rol van betekenis in 2016. Enkel tight end Tyler Higbee en wide receiver Pharoh Cooper kregen wat snaps, maar kwamen niet verder dan respectievelijk elf en veertien receptions…
Verrassing van het jaar
Hoewel de totale offense dit seizoen een gigantische teleurstelling was, wist de ervaren Kenny Britt, die toch geen onbekende naam in de NFL is, voor het eerst in zijn carriere over de 1000 receiving yards heen te gaan. Hoewel het nog maar de vraag is in hoeverre de voorheen zo wisselvallige receiver in de plannen voorkomt van nieuwe hoofdcoach Sean McVay, is het extra noemenswaardig daar de quarterback situatie van de Rams het hele jaar belabberd was.
Teleurstelling van het jaar
Het is makkelijk om hier wederom Jared Goff te noemen, die als rookie teleurstelde, of Todd Gurley, die na een goed rookie-seizoen een belabberd tweede jaar meemaakte. Maar een andere naam die genoemd dient te worden is die van left tackle Greg Robinson. De 24-jarige left tackle werd in 2014 als tweede gekozen in de NFL Draft, maar heeft nooit zijn status waar kunnen maken. Dit seizoen was daarin een dieptepunt, want waar dit seizoen een stap vooruit had moeten zijn, werd Robinson halverwege het seizoen naar de bank verwezen. De zoektocht naar een nieuwe left tackle lijkt dus in gang te zijn gezet.
Offseason takenlijst
De verdediging was afgelopen jaar goed, maar moet wel intact gehouden worden door onder andere cornerback Trumaine Johnson binnenboord te houden. Daarna is het vooral zaak om aan de offense te bouwen. De offensive line moet drastisch versterkt worden, en wil Sean McVay iets uit Jared Goff halen, dan heeft de ploeg ook meer playmakers nodig. Want enkel Todd Gurley en Tavon Austin is niet genoeg om menig NFL-team te verslaan.

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen