Saturday Night Football: Dolphins overleven in Las Vegas

De NFL-fan wordt extra verwend tijdens deze Kerstperiode. Op tweede Kerstdag stonden er maar liefst drie games op het programma. De spannendste van de drie werd in Las Vegas afgewerkt. De Raiders ontvingen er de Miami Dolphins en leken er met een nipte overwinning vandoor te gaan, tot Fitzmagic in de laatste seconden zijn duivels ontbond. De super-sub bracht zijn team in stelling om de field goal te trappen en de overwinning over de streep te trekken. Elders maakten de Tampa Bay Buccaneers brandhout van de Detroit Lions en leden de Arizona Cardinals schipbreuk tegen de San Francisco 49ers.

DOLPHINS HEBBEN WAT FITZMAGIC NODIG OM TE WINNEN BIJ RAIDERS | 26-25

In Las Vegas moesten de Raiders winnen om hun waterkansje op de play-offs gaaf te houden. Ze ontvingen de Miami Dolphins die vorige week nog een einde maakten aan het seizoen van de New England Patriots. Zouden Tua en zijn Dolphins voor de tweede week op een rij een team uit de play-off-jacht knikkeren?

Spektakelarme eerste helft

Bij de Raiders stond Derek Carr opnieuw under center, amper negen dagen nadat hij tegen de Chargers met een liesblessure van het veld moest. Hij leek er weinig hinder van te ondervinden en scoorde zelf de eerste touchdown van de wedstrijd. Hij sprong op de 1 yardlijn over de mensenmassa voor zich en bracht zijn team op voorsprong.

Die voorsprong bleef heel de eerste helft lang op het scorebord, dankzij de field goals field goals van Daniel Carlson. De Dolphins konden daar zelf enkel field goals tegenover zetten. Jason Sanders was wederom de betrouwbaarheid zelve en hield de Fins in de wedstrijd.

Raiders en Dolphins offensief weinig doeltreffend

Na de rust greep coach Brian Flores terug naar de strategie die tegen de Patriots succes opleverde; de running game. Het resulteerde meteen in een touchdown. Myles Gaskin was ditmaal het werkpaard van dienst en buffelde de bal de eindzone in om de Dolphins langszij te brengen.

Wat volgde was een uitwisseling van punts. Geen van beide teams kon de game naar zich toetrekken. Bij de Raiders ging het keer op keer mis bij de derde poging. Geen enkele keer konden de Raiders een derde poging verzilveren. Bij de Dolphins was de running game niet zo effectief als vorige week. Bovendien was Tua Tagovailoa niet in vorm. Hij haalde slechts 94 passing yards uit 22 pogingen en een erg magere 4.3 yards per poging.

Een snuifje Fitzmagic in het laatste kwart

Brian Flores had genoeg gezien en nam zijn rookie uit de ploeg. Ryan Fitzpatrick kreeg een nieuwe kans om wat magie in de wedstrijd te brengen. Hij ging 5 uit 8 voor 73 yards bij zijn eerste drive en bracht Jason Sanders dicht genoeg om wederom de stand gelijk te trekken. Er stonden nog vier minuten op de klok en plots brak de game helemaal open.

Op een minuut tijd scoorden beide ploegen een touchdown. Derek Carr vond de veteraan Nelson Agholor die zijn verdediger van zich afschudde en een touchdown van 80 yards scoorde. Aan de overkant bereikte Fitzpatrick Myles Gaskin, die op zijn beurt een verdediger ontweek en langs de zijlijn helemaal de eindzone in liep. Het verschil tussen beide scores? Carlson miste het extra punt voor de Raiders, terwijl Sanders wel de bal tussen de palen schoot.

Toch kwamen de Raiders nogmaals op voorsprong. Mede dankzij een defensive pass interference kwamen ze dicht genoeg om Carlson de kans te geven zijn fout goed te maken. Met nog slechts 19 seconden op de klok deed Carlson zijn job en leek hij zijn team alsnog de overwinning te schenken.

Maar dat was buiten Fitzmagic gerekend. Zonder time-outs, en terwijl zijn helm bijna van zijn hoofd gerukt werd, lanceerde Fitzpatrick een bal over 49 yards naar een volledig vrijstaande Mack Hollins. Die ving de bal, viel buiten de lijnen en gaf Jason Sanders een ultieme kans om de overwinning alsnog over de streep te trekken. Sanders miste niet en de Dolphins wonnen na een zinderend vierde kwart, gekruid door een vleugje magie dat altijd in de lucht blijkt te hangen als Fitzpatrick de bal krijgt.

Geen play-offs voor de Raiders

Dankzij de nederlaag mogen de Raiders definitief hun hoop op de play-offs opgeven. Dat is voor de Miami Dolphins even anders. Zij hebben alles nog in eigen handen en kunnen volgende week tegen de Buffalo Bills hun seizoen verlengen tot in januari.


OVERIGE DUELS

San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals | 20 – 12

In Arizona hebben de Cardinals een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om de play-offs. Tegen de divisierivalen uit San Francisco kwamen Kyler Murray (30/51, 247 yards, 1 INT) en co nooit in hun spel, terwijl de troepen van Kyle Shanahan, en dan vooral de defensieve troepen van coordinator Robert Saleh, uitstekend voor de dag kwamen. Ondanks de vele blessures stonden de verdedigers hun mannetje en forceerden ze cruciale turnovers op het moment dat de Cardinals zich terug in de wedstrijd leken te knokken. De interceptie van cornerback Ahkello Witherspoon bleek de genadeklap voor Arizona. Bij de 49ers kreeg C.J. Beathard de voorkeur op Nick Mullens under center en hij bedankte voor het vertrouwen met 3 touchdowns. De grote man bij San Francisco was echter running back Jeff Wilson, die maar liefst 183 rushing yards liet optekenen en een touchdown ving.

Door deze verrassende nederlaag hebben de Arizona Cardinals hun lot niet langer in eigen handen. Ze moeten nu hopen dat de Chicago Bears er niet in slagen hun twee resterende wedstrijden te winnen. Anders worden ze alsnog voorbijgestoken en moet Kyler Murray nog minstens een jaartje langer wachten op een kans in de play-offs.

Tampa Bay Buccaneers @ Detroit Lions | 47 – 7

De Tampa Bay Buccaneers hebben de Detroit Lions door de gehaktmolen gehaald op tweede Kerstdag. Tom Brady (22/27, 348 yards, 4 TD) vond voortdurend vrijstaande receivers en gooide in de eerste helft maar liefst vier touchdowns. Mike Evans, Chris Godwin, Antonio Brown en ouwe getrouwe Rob Gronkowski waren de gelukkige receivers. Het verschil tussen beide teams was zo groot dat Tom Brady na twee kwarten zelfs mocht gaan rusten. Zijn vervanger Blaine Gabbert wierp zelf ook nog twee touchdowns om de vernedering voor Detroit compleet te maken. Met deze dominante prestatie bezorgde Tom Brady de Bucs waar ze al sinds 2007 naar op zoek waren; een plek in de NFL play-offs.

Straks worden er nog elf wedstrijden afgewerkt. Hier lees je de voorbeschouwing op onze Game of the Week, de clash in de NFC West tussen de LA Rams en de Seattle Seahawks.

Bron coverphoto : David Becker | AP

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen