Washington Redskins verrassen met Alex Smith


Waar normaliter de week voorafgaand aan de Super Bowl maar in het teken staat van één wedstrijd, daar hebben de Washington Redskins dinsdagnacht de headlines gestolen. Want zoals elke NFL-volger zal hebben opgemerkt: de Redskins hebben tot ieders verrassing een trade opgezet om Alex Smith hun quarterback voor de aankomende jaren te maken.

REDSKINS LATEN COUSINS GAAN

Langzaam maar zeker wakkerde de discussie aan het einde van het seizoen weer op in Washington. Zouden de Redskins voor de derde maal hun quarterback een gigantische franchise tag geven? Gingen ze misschien een normaal langdurig contract aan? Of misschien in de NFL Draft op zoek naar een nieuwe quarterback van de toekomst? Op die vragen kwam gisteravond een antwoord in de komst van Alex Smith. Want naast zijn komst in de trade heeft de 33-jarige quarterback meteen een vierjarig contract mogen ondertekenen.

Kirk Cousins tijdens de play-offs in 2016 (Archieffoto)

De 29-jarige Cousins – die in de NFL Draft van 2012 als 102e werd gekozen – tekende de afgelopen twee jaar tweemaal de franchise tag: eenmaal voor ongeveer 20 miljoen dollar en vorig jaar voor ongeveer 24 miljoen dollar. Een derde franchise tag had een gigantisch salaris van 35 miljoen dollar betekent en de Redskins maken met deze trade duidelijk dat ze daar geen zin in hadden.

CHIEFS GAAN VOOR DE TOEKOMST

Ook bij de Chiefs was er na afloop van het seizoen direct discussie rondom de quarterback-positie. De thuisnederlaag in de play-offs tegen de Tennessee Titans kwam hard aan en wederom bleek Alex Smith niet de quarterback te zijn die de Chiefs richting een Super Bowl zou kunnen helpen. Met het wegdoen van Smith maakt de franchise nu een duidelijke keuze voor de toekomst in de jonge Patrick Mahomes.

Patrick Mahomes tijdens zijn presentatie na de 2017 NFL Draft. (BJ Kissel/Chiefs.com)

De 22-jarige Mahomes werd in de afgelopen NFL Draft als tiende gekozen en werd binnengehaald als mogelijke opvolger van de toen 32-jarige Smith. Een jaar later lijkt het erop dat Andy Reid en zijn assistenten genoeg hebben gezien om de jonge Texaan de sleutels van de offense te overhandigen. En een leuke bijkomstigheid van deze trade is dat de Chiefs ook de beschikking krijgen over cornerback Kendall Fuller – die mooi naast Marcus Peters kan gaan spelen – en een draft pick in de derde ronde voor 2018.

JACHT OP COUSINS IS GEOPEND

De Redskins gaan 2018 in met Alex Smith en de Chiefs met Patrick Mahomes en dat betekent dat een nog onbekend team het jaar in zal gaan met Kirk Cousins. Ondanks de vele twijfels biedt Cousins in eerste instantie meer zekerheid dan menig college prospect dat in de aankomende NFL Draft beschikbaar zal zijn. En hoewel daar veel talent in lijkt te zitten, zal er vast een team zijn dat wanhopig genoeg is om Cousins met een gigantische deal binnen te halen.
De meest voor de handliggende keuzes lijken daarin de Broncos, Jets, Browns, Cardinals en de Vikings te zijn. Allemaal teams zonder een franchise quarterback – met de belangrijke kanttekening voor Minnesota dat al hun huidige quarterbacks aflopende contracten hebben – die stuk voor stuk er eentje willen hebben en waarvan eentje heel goed Kirk Cousins de deal kan geven die Washington hem niet wilde geven.

Foto: Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen