Raiders brengen Beast Mode terug in NFL!

Seattle Seahawks v Carolina Panthers
Het is officieel: “Beast Mode” keert terug in de NFL! Running back Marshawn Lynch komt terug uit retirement en gaat spelen in zijn geboorteplaats Oakland. De Raiders hebben zijn rechten overgenomen van de Seattle Seahawks, waar hij in 2015 afscheid nam.
Eindelijk in Oakland
De Raiders en hun kersverse running back maakten het nieuws woensdag wereldkundig. Lynch zelf refereert via een statement op zijn twitter-account aan zijn band met Oakland. Niet alleen werd hij daar 31 jaar geleden geboren, ook zette hij er zijn eerste stappen op het Football-veld. Lynch speelde op Oakland Technical High School voor hij de overstap maakte naar de University of California. Nu tekent hij eindelijk een contract bij het NFL-team in zijn geboortestad.


Met het aantrekken van Lynch zorgden de Raiders er in ieder geval voor dat de fans in Oakland waar voor hun geld krijgen bij één van de laaste seizoen van hun ploeg in de Bay Area. Vanaf 2020 gaat de ploeg door het leven als de Las Vegas Raiders.


“Beast Mode”
Van 2007 tot 2015 was Lynch één van de meest gevreesde running backs in de NFL. Hij droeg met trots de bijnaam “Beast Mode” vanwege zijn vermogen om dwars door vijandelijke defensies heen te rennen.

Lynch werd in 2007 als 12de gedraft in de eerste ronde door de Buffalo Bills. In zijn vierde seizoen maakte hij de overstap naar de Seahawks. Zes jaar in Seattle leverden hem vijf play-off deelnames op, resulterend in één Super Bowl-ring (2014).
Raiders op weg naar Super Bowl?
De Raiders hebben Lynch een eenjarig contract gegeven ter waarde van maximaal 8,5 miljoen dollar, waarvan 3 miljoen gegarandeerd. Hij ontvangt een bonus van 2 miljoen dollar als hij de 1,000 yards haalt in Oakland. De Seahawks krijgen in 2018 een vijfde ronde pick van de Raiders, de zesde ronde pick van Seattle gaat naar Oakland.
Met “Beast Mode” gaat Oakland een nieuwe poging doen om de Super Bowl te halen. Vorig jaar strandde de campagne van Jack del Rio in de wild-card ronde bij afwezigheid van quarterback Derek Carr. Met Carr terug en Lynch als extra wapen behoren ze opnieuw bij de favorieten in de AFC West. De Raiders wonnen de Lombardi Trophy voor het laatst in 1983 (Super Bowl XVIII).
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen