Pederson naar Eagles, Koetter head coach Buccaneers

Carolina Panthers v Philadelphia Eagles
De NFL coaching carousel draait door. Waar eerder al bekend werd dat Chip Kelly de 49ers gaat coachen, zo is nu bekend geworden dat weer drie NFL-teams de vacature voor head coach vervuld hebben.
Eagles
De Philadelphia Eagles waren er vroeg bij met het ontslag van Chip Kelly. Al voor de laatste wedstrijd van het seizoen werd hij de laan uitgestuurd. Hoewel dit de Eagles een voorsprong gaf bij het zoeken van een nieuwe coach, heeft het vrij lang geduurd voordat zij de juiste kandidaat vonden. Na flirts met onder andere Tom Coughlin, Kevin Sumlin en Adam Gase, is nu bekend geworden dat de Eagles de offensive coordinator van de Chiefs, Doug Pederson, gaan vastleggen als nieuwe head coach. Het contracteren van Pederson kan nog niet officieel bevestigd worden, omdat de Kansas City Chiefs nog actief zijn in de play-offs. Komende zaterdag treden zij in Foxborough aan tegen de New England Patriots.
Buccaneers
In Tampa Bay is de vacature voor head coach intern ingevuld. Offensive coordinator Dirk Koetter is gepromoveerd tot head coach. Koetter dankt deze promotie met name aan het goede spel van zijn protegé Jameis Winston. De leiding van de Buccaneers verwacht dat Winston aan de hand van Koetter zijn stijgende lijn kan doortrekken, waarmee grote successen in het verschiet zouden liggen.
Giants
Ook de New York Giants hebben hun zoektocht naar een nieuwe coach intern opgelost. Ben McAdoo wordt van offensive coordinator gepromoveerd naar head coach. De afgelopen twee jaar heeft McAdoo de offence van de Giants geleid. Het laatste seizoen kwam deze offence tot maar liefst 5952 yards, wat het drie na hoogste in de franchise-historie is. Ook kwamen de Giants tot 420 punten, het vijf na hoogste in de clubgeschiedenis. Deze statistieken, plus het jonge enthousiasme van McAdoo, hebben ertoe geleid dat de Giants in hem een uitstekende head coach voor de komende jaren zien.
Titans
Momenteel zijn alleen de Tennessee Titans nog op zoek naar een nieuwe coach. Volgens de laatste geruchten is Jaguars assistent Doug Marrone momenteel de favoriet om Ken Whisenhunt op te volgen in Nashville.
 
Foto: Getty Images/ Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen